İstanbul'da yılbaşı öncesi güvenlik önlemleri
ensonhaber.com

İstanbul Valisi Vasip Şahin, yılbaşı kutlamaları öncesi alınan güvenlik tedbirlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

BEŞİKTAŞ, ŞİŞLİ VE TAKSİM'DE KUTLAMA YOK

Beşiktaş, Şişli ve Taksim'de kutlamaların iptal edilmesinin hatırlatılması üzerine konuşan Vali Şahin, eğlence mekanlarının güvenlik birimlerinin uyarıldığını, bununla yetinilmeyeceğini, kolluk kuvvetlerinin de gerekli tedbirleri alacağını sözlerine ekledi.

İstanbul'da yılbaşı öncesi güvenlik önlemleri

İstanbul'da yılbaşı öncesi güvenlik önlemleri ViDEO

TUZLA'DA KİMSAYAL PANİK

Tuzla'daki kimyasal panik ile ilgili de konuşan Vali Şahin, "Kimsenin vatandaşımızın soluduğu havayı kirletmeye hakkı yok." dedi.

37 BİN POLİS, 4 BİNE YAKIN JANDARMA...

İstanbul Valisi Vasip Şahin'in açıklamalarından satır başları;

"Bu yılbaşı inşallah vatandaşımızın huzur ve güven içerisinde yeni yıla girmelerine teminen, çok ciddi tedbirler alınmış durumdadır. 37 bin polisimiz, 4 bine yakın jandarmamız ve sahil güvenlik ekiplerimiz görevleri başında olacaklar. Kadrolarımızın tamamı görevleri başında olmuş olacaklar. İstanbul'da elimizden gelen bütün tedbirleri alarak vatandaşımızın huzurunu, rahatını ve aileleriyle birlikte mutlu bir şekilde yılbaşını idrak etmesini hedefliyoruz. İnşallah bunu da sağlayacağız. Ben bu vesileyle tüm vatandaşlarımıza yeni yılda mutluluklar, huzur, sağlık ve başarılar diliyorum.

"ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR"

Hem Çevre Şehircilik İl Müdürlüğümüz hem belediyemizin ilgili birimlerinin ekipleri çalışmalarına devam ediyorlar. Yine konuyla ilgili adli birimlerimiz çalışmalarını, incelemelerini devam ettiriyorlar. Şuana kadar kesin tespit edilen bir şey yok, ama elde bir takım veriler, araçlar ve kişiler mevcut. Onun üzerindeki kesin neticeler tespit edildikten sonra da adli işlemler ve çevre cezalarıyla ilgili cezai işlemler de tatbik edilecektir. Şuna özellikle dikkat çekmek istiyorum; kimsenin vatandaşımızın yaşadığı çevreyi, soluduğu havayı kirletmeye hakkı yok. Herkes bu konuda çıkarılmış olan düzenlemelere ve kurallara uymak zorunda. Ve buna uyulduğu takdirde de hizmetlerin yürütülmesinin önünde bir engel yok zaten. Ufak tefek kazanç ve kâr hırsı tüm insanlarımızın huzurunu, rahatını, sağlığını tehdit etmeye, tehlikeye düşürmeye; denizlerimizi ya da kaynak sularımızı kirletmeye hakkı yok. Bunun takibini bütün birimlerimiz yapmakta ve sonucunda da gerekli işlemler tereddütsüz icra edilecektir."