İstanbul'da hesaplı satılan konutların bölgeleri belirlendi

s

İstanbul’un hem Avrupa hem de Anadolu Yakası’nda Marmara Denizi’nin maviliğiyle bütünleşen konut projeleri uygun fırsatlarla sahiplerini bekliyor. Türkiye özellikle 2005 yılında başlayan büyük konut hamlesiyle yeniden yapılandırılıyor.

7 tepeli, güzelliği dillere destan, dünyanın incisi, boğaz ve Marmara denizi manzarasına sahip İstanbul'da bu büyük dönüşümün merkez noktası haline geldi. Ümraniye'den Kurtköy'e, Kartal'dan Beylikdüzü'ne, Maslak'tan Maltepe'ye kadar şehrin her yerinde inşaat çalışmaları sürüyor. Sabah'ın haberine göre, bir zamanların 'kuş uçmaz, kervan geçmez' denilen yerlerde artık birbirinden lüks ve manzaraya sahip konutlar mevcut.

YÜKSEK KAT TERCİH SEBEBİ

Özellikle yüksek yapı teknolojisinin gelişmesine paralel olarak merkezde arsa stokunun azalması dikey yapılaşmaya da olanak sunuyor.

İstanbul'da yüksek katlı projelerin belli bir katından sonra Marmara Denizi manzarası da seyredilebiliyor. Sahil bölgelerinin yanı sıra özellikle İstanbul'un yüksek bölgelerinde inşa edilen deniz gören projeler, Kartal, Beykoz, Pendik, Maltepe ve Beylikdüzü tarafına kendisini gösteriyor.

Birçok projede öne çıkan sosyal donatılar birbirine benzese de deniz, göl gibi doğal olan faktörler projenin değerini katlıyor. Özellikle kıyı şeridinde paha biçilemeyen dairelerin yer aldığı projelerden konut sahibi olamayanlar bu defa deniz manzaralı yüksek katlı projeleri tercih edebiliyor.

İstanbul'da hesaplı satılan konutların bölgeleri belirlendi

MANZARALI UCUZ KONUT DA VAR

Lüks projelerde milyon dolarları bulan fiyatlarla satılan denize nazır konut projelerin olduğu İstanbul'da, daha hesaplı konutlara da rastlanabiliyor. Örneğin Maltepe'de 1+0 deniz gören bir daireye 350 bin lira, Kartal'da 55 metrekare stüdyo daireye 300 bin lira, Beylikdüzü'nde 70 metrekare 1+1 daireye 250 bin lira verilerek sahip olunabilir.