İstanbul'un 'çevre yolu metrosu'nun detayları belli oldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Marmaray'a benzer bir metro projesi için çalışmalara başladı. Söğütlüçeşme-Kazlıçeşme arası metro hattının ilk etabı için 26 Ekim'de ihaleye çıkılacak.

İstanbul'un 'çevre yolu metrosu'nun detayları belli oldu

BİRİNCİ ETAPTA 13 DURAK ALACAK

Kazlıçeşme-Söğütlüçeşme metrosunun ilk etabı Kazlıçeşme'den başlayıp Kağıthane istikametinden 4. Levent'e bağlanacak. Bu hat 20 kilometreden oluşacak ve 13 durak yer alacak.

İKİNCİ ETAPTA 10 DURAK BULUNACAK

2. etap çalışması ise 4. Levent'ten Rumeli Hisarı'na bağlanıp deniz altından Rasathane'ye Ümraniye, Ataşehir üzerinden Söğütlüçeşme'ye bağlanacak. Metro için deniz zeminin 30 metre altına tüp geçit inşa edilecek. Bu hatta 20 kilometreden oluşacak ve 10 durak yer alacak.

İstanbul'un 'çevre yolu metrosu'nun detayları belli oldu

METRO 12 İLÇEDEN GEÇECEK

Toplam 40 kilometrelik hat, Zeytinburnu, Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa, Eyüp, Kağıthane, Beşiktaş, Sarıyer, Beykoz, Üsküdar, Ümraniye, Ataşehir ve Kadıköy'den geçecek. Kazlıçeşme'den Marmaray'a, Silahtarhane durağından Kabataş-Mahmutbey metrosuna, Ümraniye Çarşı durağından Üsküdar-Ümraniye metrosuna, Söğütlüçeşme'den de Metrobüs'e entegre edilerek birbirine bağlanması sağlanacak. İstanbul'un ana ulaşım arterlerini yer altından birbirine bağlayacak hattın tamamının 2023'e kadar hizmete girecek.