İstanbul'un kaymakamları Bitlis ve Uşak'a vali yapıldı

İstanbul'un kaymakamları Bitlis ve Uşak'a vali yapıldı

Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile 6 ilin valisi merkeze alındı, 8 ile de atama yapıldı.

VALİ ALTINOK GÖREVİNE DEVAM EDİYOR

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne ‘bakan onayı' ile atanan Aksaray Valisi Selami Aktınok da dünkü kararname ile Merkez Valiliği'ne çekilen isimler arasında yer aldı. Altınok, İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevine devam edecek.

BOLU VALİSİ ÖZÇİMEN'DE MERKEZE ALINAN İSİMLERDEN

Merkeze alınan Bolu Valisi İbrahim Özçimen ise bazı gazetelerin ‘Cemaat'in emniyet imamı' olduğunu ileri sürdüğü O.H.Ö.'nün kayınbiraderi olarak gündeme gelmişti. İstihbarat Dairesi Eski Başkanı Sabri Uzun, 20 Eylül 2010'da mülkiye müfettişlerine verdiği ifadesinde Ö.'nün nüfuzunu kullanarak kayınbiraderi Özçimen'in Burdur'dan Bolu Valiliği'ne atanmasını sağladığını söylemişti. Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, Bitlis Valisi Veysel Yurdakul ve Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden de merkeze alınan isimler arasında yer aldı.

İstanbul'un kaymakamları Bitlis ve Uşak'a vali yapıldı

8 İLE ATANAN VALİLER

Hukuk Müşaviri Şeref Ataklı, Aksaray Valiliği'ne; İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Valiliği'ne; Küçükçekmece Kaymakamı Orhan Öztürk, Bitlis Valiliği'ne; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Zahteroğulları, Bolu Valiliği'ne; Kayseri Vali Yardımcısı Davut Haner, Iğdır Valiliği'ne; Merkez Valisi Orhan Alimoğlu, Karabük Valiliği'ne; Karabük Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Valiliği'ne; ve Gaziosmanpaşa Kaymakamı Seddar Yavuz da Uşak Valiliği'ne atandı.

İSTANBUL'DAN İKİ VALİ ÇIKTI

İstanbul'un Küçükçekmece ve Gaziosmanpaşa kaymakamları Bitlis ve Uşak'a vali yapıldı.