İstanbul'un mega projesine 4 firmadan teklif
AA

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi etüt, proje ve mühendislik hizmetleri ihalesinde, 4 firma teknik ve mali teklif sundu.

İstanbul'un mega projesine 4 firmadan teklif

Projenin etüt, proje, mühendislik ve danışmanlık hizmetleri ihalesi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirildi.

DOSYALAR İNCELENECEK

6 firmanın davet edildiği ihalede, Tecnimont Civil Construction SPA, Italfer SPA-Sintagma Srl İş Ortaklığı, Arcadis-Prota Mühendislik Proje Danışmanlık Hizmetleri AŞ İş Ortaklığı ile Yüksel Proje Uluslararası AŞ teknik ve mali teklif verdi.

İdom ve Su-Yapı Mühendislik AŞ ise teşekkür mektubu sundu. İhale komisyonu teklif veren firmaların dosyalarını incelemek üzere çalışmalarına başladı.

İstanbul'un mega projesine 4 firmadan teklif

6,5 MİLYON YOLCU YARARLANACAK

İstanbul Boğazı'nın altından geçecek söz konusu tünelde, tek tüpte hem karayolu hem de demiryolu bulunacak. Tünelde, orta katta geliş ve gidiş olmak üzere demiryolu, üst ve alt katta da lastik tekerli araç geçişine uygun iki şeritli yol yer alacak.

CHP BUNA DA HAYIR DİYOR

İstanbul trafiğine büyük ölçüde nefes aldıracak projenin 2023 yılında tamamlanması planlanıyor. Ancak, projenin önünde CHP gibi bir engel bulunuyor. CHP, mega proje için yapılan oylamalarda ret oyu kullanmıştı.

CHP 3 katlı tüp geçit projesine karşı çıktı haberi

İstanbul'un mega projesine 4 firmadan teklif

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)