İşte CHP'nin gölge kabinesi

İşte CHP'nin gölge kabinesi

AK Parti hükümetinin icraatlarını yakın takibe alan CHP, iktidarı denetlemek amacıyla kendi içinde bir kabine oluşturdu. 61. Hükümeti tek tek denetleyecek olan CHP'de, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ise Kamer Genç takip edecek.

3 'Y' İLE MÜCADELE

CHP Grup Başkanvekilliği tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: "2002 Milletvekili Genel Seçimlerinin hemen ardından Acil Eylem Planı ile halkın karşısına çıkan AKP, on yıla yakın bir süredir ülkeyi yönetmektedir. On yıllık AKP hükümetleri dönemi, yolsuzlukların kurumsallaştığı, kamu yönetiminin, Anayasal kurumların ve yargının iktidar partisinin güdümüne girdiği, halkın durumunun iyileşmediği, her alanda gerilemelerin yaşandığı, hukukun üstünlüğünün ortadan kalktığı bir dönem olmuştur. "Yolsuzluk", "Yoksulluk", "Yasaklar"ı "Üç (Y)" ile simgeleştirerek, bunlarla mücadele etme konusunda halka söz veren AKP, bu süreçte bizzat Üç (Y)'nin öznesi haline gelmiştir."

İşte CHP'nin gölge kabinesi

Söz konusu dönemde, "Türkiye'nin büyük atılımlar yaptığı ve AKP'nin bir istikrar unsuru olduğu şeklinde medya destekli bir algı yaratılmak istendiği" belirtilen açıklamada" gerçeklerle örtüşmeyen bu algının değiştirilmesi için gerçeklerin halkla paylaşılması gerektiği vurgulandı.

İşte CHP'nin gölge kabinesi

Açıklama şöyle devam etti: "Bu çerçeveden hareketle AKP iktidarının 2002-2012 yılları arasındaki politika ve uygulamaları ile bundan sonraki dönemdeki politika ve uygulamalarının bir "işbölümü içerisinde" incelenmesi, izlenmesi ve değerlendirilmesi amacıyla çalışma grupları oluşturulmasına karar verilmiştir. Çalışma grupları, çalışma sonuçlarını aylık olarak düzenleyecekleri raporlar halinde Grup Yönetimine ileteceklerdir."

İşte CHP'nin gölge kabinesi