İstiklal Caddesi yenilendi
İHA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yapı İşleri Müdürlüğünce gerçekleştirilen İstiklal Caddesi Altyapı ve Üstyapı ve Çevre Düzenlemesi ve Nostaljik Tramvay Raylarının Yenilenmesi çalışması 2018 itibariyle tamamlandı.

HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Çalışmaların ardından İstiklal Caddesi’nin ortaya çıkan yeni yüzü ve yeniden hizmete başlayan İstanbul’un simgelerinden olan Nostaljik Tramvay havadan görüntülendi. Görüntülerde her gün yerli ve yabancı çok sayıda vatandaşın akın ettiği İstiklal Caddesi’nde yenilenen alanlar ve tramvay için oluşturulan yeşil yol gözler önüne serildi.

2016 yılı Aralık ayında başlayan altyapı iyileştirme çalışmaları sonucunda caddeye titreşim sönümleyici elastomer (kauçuk) malzemelerle desteklenmiş yeni tramvay hattı rayları monte edildi.

Yeni haliyle İstiklal Caddesi havadan görüntülendi

İstiklal Caddesi yenilendi

YAĞMUR SUYU VE KANALİZASYON HATLARI AYRILDI

Bu sayede titreşimden kaynaklı kırılmaların engellenmesi hedeflenirken caddede bugüne kadar karışık akan yağmur suyu ve kanalizasyon hatları da ayrıldı. Kurulan yeni altyapı sistemiyle İstiklal Caddesi’nde meydana gelecek herhangi bir arıza ya da yeni tesisat döşenmesi gereken durumlarda çalışmalar açık kazı yapılmadan gerçekleştirilebilecek.

İBB BAŞKANI MEVLÜT UYSAL ÇALIŞMALARI HIZLANDIRDI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın göreve gelmesiyle birlikte İstiklal Caddesi'ndeki çalışmalar hız kazandı ve aylarca süren çalışma da Başkan Uysal sayesinde tamamlanarak vatandaşın hizmetine kısa sürede sunuldu. Caddedeki çalışmaların tamamlanmasıyla İstiklal Caddesi’ne gelen çok sayıda vatandaş da rahat bir nefes almış oldu.

İstiklal Caddesi yenilendi

Fotoğraf kaynak: İBB

"CADDENİN YENİ HALİ GÜZEL OLMUŞ"

Taksim Meydanı’nda devam eden çalışmaların sonucunda ortaya çok temiz bir meydanın çıktığını belirten Yüksel Çadırcı, "Nostaljik tramvaya binmedim biraz sonra bineceğim ama çok memnun oldum. Olmaması Taksim için büyük bir kayıp olurdu. Taksim’e tekrar kazandırdıkları için gerçekten çok memnun oldum. Caddenin yeni hali güzel olmuş, yapılmasına değmiş." diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)