İsveç'te yaralıya yardım eden Türk kahraman ilan edildi
AA

Trabzonlu bir ailenin çocuğu olarak İsveç'te doğan 39 yaşındaki Deniz Sedef, AA muhabirine yaşadıklarını anlattı.

KANAMAYI DURDURMAYA ÇALIŞTI

Norrköping şehir merkezinden bisikletiyle geçerken yerde kanlar içinde yatan bir kadın gördüğünü, hemen kadının yanına yardım için geldiğini söyleyen Sedef, "Kadının boynundan çok kan akıyordu. Hemen elimi kanın aktığı yere basarak kanamayı durdurmaya çalıştım" dedi.

İsveç'te yaralıya yardım eden Türk kahraman ilan edildi

YARALIYI DEVAMLI KONUŞTURDU

Kadının bilincini kaybetmemesi için onu devamlı konuşturduğunu dile getiren Sedef, birçok kişinin durumu görmesine rağmen kadının yanına yaklaşmaya korktuğunu kaydetti. Sedef, bir süre o halde sokak ortasında beklediklerini, 10 dakika içinde polis ve ambulansın olay yerine gelerek yaralı kadını hastaneye götürdüğünü belirtti.

EMNİYETTEN AÇIKLAMA

Norrköping Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 24 yaşındaki bir kişinin sokak ortasında cinnet getirdiği ve elindeki bıçakla çevredekilere saldırdığı bildirildi.

Saldırganın 3 kişiyi bıçakladığına işaret edilen açıklamada, saldırıya uğrayan 22 yaşındaki kadının durumunun ise ağır olduğu kaydedildi.

Deniz Sedef'in gösterdiği duyarlılığa da teşekkür edilen açıklamada, Sedef'in kritik müdahalesi sonucu kadının hayata tutunduğu ve ameliyata alındığı belirtildi.

SALDIRGAN SABIKALI

Saldırganın daha önce de "adam öldürmeye teşebbüs", "hırsızlık" ve "uyuşturucu madde bulundurmak" suçlarından sabıkası bulunduğu öğrenildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)