İsviçre'de camide silahlı saldırı
AA

Zürih'te ana tren istasyonu yakınlarında bulunan bir camiden akşam saatlerinde gelen silah sesleri Zürih polisini harekete geçirdi. Silah sesleri ve 3 kişinin yaralanması üzerine polis operasyon başlattı. Militär, Eisgasse Kasernen, Löwen ve Sihl caddeleri trafiğe kapatılırken, polis arama çalışmaları esnasında ise Gessnerbrücke Köprüsü altında bir ceset buldu.

İsviçre'de camide silahlı saldırı

Silahlı eylemin cami içerisinde yaşandığını açıklayan polis, yaralıların bazılarının caminin bulunduğu Eisgasse Sokağı'nda bulunduklarını açıkladı.

İslamihsces Zentrum olarak bilinen cami cemaatinin çoğunluğunu Eriteria, Somali ve Maghreb vatandaşlarının oluşturduğu öğrenildi. Zürih polisi çıkan çatışmada 3 kişinin yaralandığını doğrularken, silah ateşleyen kişinin kaçtığını ancak olay bölgesine birkaç yüz metre ileride yakalandığını açıklandı.

Berlin Polisi yaralıların arasında durumu ağır olanların olduğu ve ölü sayısının artabileceğini söyledi.

Saldırıda yaralanan 3 kişinin 30, 35 ve 56 yaşlarında, kaçan saldırganın ise yaklaşık 30 yaşında olduğu belirtildi.

Saldırının düzenlendiği caminin daha önce Türk toplumunun denetiminde olduğu, son dönemlerde ise camiyi başta Somalililer olmak üzere Afrikalıların yoğun olarak ibadet için kullandığı belirtildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)