İtalya’da deprem: 1 ölü 25 yaralı
AA

İtalya'nın Napoli kenti deprem ile sarsıldı. Kentin batısında bulunan Ischia Adası açıklarında yerel saatle 20.57’de (TSİ 21.57) 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsünün (INGV) yaptı. Deprem'in yerin 10 km derinliğinde yaşandığı açıklandı.

İtalya’da deprem: 1 ölü 25 yaralı

1 ÖLÜ, 25 YARALI, 10 KİŞİ KAYIP

İtalyan Rainews24 kanalının haberinde, adada korku ve paniğe yol açan sarsıntının, yıkıma ve maddi hasara yol açtığı, ilk belirlemelere göre 1 kadının yaşamını yitirdiği ifade edildi.

Haberde, depremde 10 kişinin kaybolduğu, 25 kişinin de yaralandığı belirtildi.

İtalya’da deprem: 1 ölü 25 yaralı VİDEO

İtalya’da deprem: 1 ölü 25 yaralı

ENKAZDAN ÇIKAN MUCİZE

Depremin hemen ardından Napoli'de bulunan kurtarma ekipleri bölgeye geldiler. Adada, itfaiye ve sivil savunma ekiplerinin arama-kurtarma çalışmalarıyla çok sayıda kişi enkaz altından kurtarıldı.

İtalya’da deprem: 1 ölü 25 yaralı

Enkaz altında yapılan çalışmalarda bir de muczie gerçekleşti. Bir bebeğin moloz yığınlarının altında kaldığını öğrenen ekipler, hemen arama kurtarma çalışmalarına başladı. Bebeğin en azından cesedine ulaşmayı bekleyen aile, kurtarma ekiplerinin özel araçlarla yaptığı keşif sırasında bebeğin hayatta kaldıklarını öğrendi.

İtalya’da deprem: 1 ölü 25 yaralı

Hemen bebek için kurtarma çalışması başlatan ekipler, küçük çocuğu büyük bir dikkat ile enkaz altından kısa süre içerisinde kurtarmayı başardılar. Bebeğin kılına dahi zarar gelmemiş oluşu büyük bir mucize olarak değerlendirildi.

Bebeğin kuatılma anları kamera tarafından kaydedildi. VİDEO

GÜN IŞIĞI İLE FACİANIN İZLERİ

Akşams aatlerinde meydana gelen depremin ardından sabaha karşı günün aydınlanmasıyla depremin yıkımı ortaya çıktı. Bölgede neredeyse sağlam kalan ve ayakta duran çok az sayıda yapı olduğu gözlenirken, düşük şiddetteki bir depremin böyle bir yıkım oluşturmasına sebep olarak, depremin yüzeye yakınlığı ve bölgedeki evlerin sağlamlığı olarak değerlendirildi.

İtalya’da deprem: 1 ölü 25 yaralı

ADADA ÇOK SAYIDA TURİST VAR

Yaz ayları ve tatil dönemi olması sebebiyle adada çok sayıda turist olduğuna dikkat çekilen haberlerde, depremin ardından çok sayıda kişinin sokaklara döküldüğü kaydedildi.

Bölgedeki görgü tanıkları, artçı sarsıntıların etkisiyle başka yıkıntıların olabileceğini dile getirdi.

ACCUMOLİ'DE 300 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Ülkede geçen yıl 24 Ağustos’ta merkez üssü Accumoli olan 6 büyüklüğünde meydana gelen depremde özellikle Amatrice kasabası ve çevresindeki yerleşim yerlerinde 300 kişi yaşamını yitirmişti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)