İtalya’da Rolex saatli eylemci kriz çıkardı
DHA

Expo 2015 fuarı açılışıyla eş zamanlı olarak, 1 Mayıs’ta Milano sokaklarında yıkıcı protesto gösterileri yapıldı.

CAMLARI KIRDI

"Black block (kara blok)" olarak adlandırılan onlarca maskeli eylemci, "No Expo (Expo’ya Hayır)" adıyla sokaklara çıkan barışçıl göstericilerin arasına karışarak, bazı araçları ve çöp konteynerlarını yakıp, mağazaların camlarını kırdı, sprey boyalarla duvarları ve camları boyadı.

HÜKÜMET EYLEMCİLERİ ELEŞTİRDİ

Başta Başbakan Matteo Renzi olmak üzere hükümet yetkilileri ve yerel yöneticiler, 7 yıldır hazırlıkları süren EXPO’nun açılışına gölge düşüren eylemcileri sert açıklamalarla eleştirdi.

5 kişinin tutuklandığı olaylara tepki gösteren binlerce Milanolu ise, yetkililere yardımcı olmak için ellerinde temizlik malzemeleriyle ertesi gün caddeleri ve duvarları temizledi.

İtalya’da Rolex saatli eylemci kriz çıkardı

"MİLANOLULAR SOKAKLARI TEMİZLERKEN, ROLEXLİLER CAMLARI KIRDI"

Başbakan Matteo Renzi, mağazaların camlarını spreyle boyayan, yüzü kapalı ve kolunda Rolex saat olduğu belirtilen bir eylemcinin görüntülere yansıması üzerine, "Rolex saatli bazıları mağazaların vitrinlerinin camlarını kırmaya giderken, Milanolular oraları temizlemeye gitti" dedi.

"ROLEX'Lİ BABALARIN ÇOCUKLARI"

İçişleri Bakanı Angelino Alfano da, zengin çocuklarının meydanlara inmiş olduğuna işaret ederek, "Dün meydanda kapüşonlu ve Rolex saatli babaların çocuklarını gördüm" ifadelerini kullandı.

İtalya’da zengin çocuklarını nitelerken, "Rolex’li babaların çocukları" kalıbı sıkça kullanılıyor.

ROLEX "İMAJIMIZ ZEDELENDİ" DEDİ

Rolex firması ise bu açıklamaların, markanın imajını zedelediğini öne sürdü. Protestolarla saat markasının ilişkilendirilmesini eleştiren Rolex, İtalya’nın Üst Yöneticisi (CEO) Gianpaolo Marini, ana akım gazetelere ilan vererek, açık bir mektupla tepkisini ortaya koydu.

Rolex’in imaj ve itibarı için bu ilanı verdiğini açıklayan Marini, Başbakan ve
Bakan'ın, camları kıranlar ile Rolex saat takılması arasında ilişki kurmalarından ötürü derin üzüntü ve hayal kırıklığı duyduğunu ifade etti.

GERÇEK ROLEX Mİ ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL

Şiddet yanlısı eylemcileri "haydutlar" olarak niteleyen Marini, onların taktığı saatlerin ise gerçek Rolex olup olmadığının tespitinin mümkün olmadığını belirterek, sahte olabileceğine de işaret etti.

Renzi ve Alfano’nun açıklamalarının geniş yankı bulduğunun altını çizen Marini, böylece Rolex’in imajının, Milano kentinin tahribatı ve yıkıcı şiddet alemiyle kabul edilemez bir şekilde yan yana getirildiğini belirtti.

Rolex yöneticisi ayrıca, Başbakan ve Bakan’dan düzeltme yönünde bir açıklama beklediğini de ekledi.

"ROLEX BENİ ŞAŞIRTTI, OYSA REKLAM YAPIYORLAR"

Bu mektuba cevap veren Bakan Alfano ise, Rolex ile aralarında polemik olmadığını, kendilerinin sadece protestolardaki bazı çelişkileri dile getirdiğini belirterek, "Bu mektup beni şaşırttı. Oysa Rolex bu şekilde reklam da yapıyor" dedi.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)