İtalya'da sığınmacılara üst düzey karşılama
AA

İtalyan hükümeti ile Katolik kilisesine yakın Sant’Egidio cemaati arasında geçen yıl aralık ayında imzalanan anlaşma kapsamında başlatılan insani yardım koridoru programı kapsamında yasal yollardan beşinci Suriyeli göçmen grubu bu sabah, Beyrut’tan Alitalia’ya ait bir uçakla Roma’ya geldi.

DIŞİŞLERİ BAKANI, İÇİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI..

Suriye’nin Humus, Lazkiye, Halep ve Şam gibi kentlerinden kaçarak Lübnan’daki BM kamplarına sığınan 75 kişilik göçmen kafilesini İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, İçişleri Bakan Yardımcısı Filippo Bubbico ile Sant’Egidio cemaati kurucusu Andrea Riccardi, Roma Fiumicino Havaalanı’nda karşıladı.

İtalya'da sığınmacılara üst düzey karşılama

"İTALYA ÜZERİNE DÜŞENİ YAPIYOR"

Dışişleri Bakanı Gentiloni, burada yaptığı konuşmada, “İtalya, göçmen alımı konusunda üzerine düşeni yapıyor ve bu uğraşın bütün Avrupa’nın ortak uğraşı olduğunu yineliyor. Bu bizim medeniyetimiz." dedi.

İtalya'da sığınmacılara üst düzey karşılama

"Bu şekilde karşılamak medeni, insani ve doğru olandır." diyen bakan Gentiloni, geçen yıl uygulamaya koydukları insan yardım koridoru programı kapsamında 2017 yılına dek bu şekilde bin göçmeni ve belki de daha fazlasını almış olacaklarının bilgisini verdi.

İtalya'da sığınmacılara üst düzey karşılama

Bu program sayesinde göçmenleri insan kaçakçılarının eline düşmeden daha farklı şekilde alma imkanı olduğunu göstermek istediklerini dile getiren Paolo Gentiloni, bunun saygı duyulması gereken büyük bir ders olduğunu ifade etti.

"BU İŞ, BÜTÜN AVRUPA TARAFINDAN DESTEKLENMELİ"

İtalya’nın yasal yolların yanı sıra bir yandan da Akdeniz’de göçmenleri kurtardığına dikkati çeken Dışişleri Bakanı, kendi medeniyet ilkelerinden geri adım atmadığını vurguladı ve "Biz bu şekilde sığınmacıları karşılamaya ve de denizden kurtarmaya devam edeceğiz. Ancak bu iş, sadece İtalya tarafından değil, bütün Avrupa tarafından paylaşılmalı ve desteklenmeli." diye konuştu.

İtalya'da sığınmacılara üst düzey karşılama

SAYI 400'Ü BULACAK

İtalyan haber ajansı ANSA’nın haberine göre, yarın aynı yollarla 53 kişilik bir göçmen grubunun daha Roma’ya geleceği ve böylece "insani yardım koridoru" programı çerçevesinde gelenlerin sayısının 400’ü bulacağı ifade edildi. Bugün karşılanan sığınmacıların, Torino, Padova, Floransa kentlerinde konuk edileceği bildirildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)