İtalya'da tarihi reform paketi kabul edildi

İtalya'da Matteo Renzi liderliğindeki koalisyon hükümetinin hazırladığı ve parlamento onayına sunduğu Cumhuriyet Senatosu'nun yasama yetkilerini törpüleyen reform, Senato'nun kendisinden onay aldı.

REFORM PAKETİNE SERT TEPKİLER

Senato'nun kendi sonunu kabul ettiği yorumlarına da yol açan reform paketi, 16'ya karşı 179 oyla Senato Genel Kurulu'nda kabul edildi. Oylama sırasında muhalefet partileri, bulundukları sıraları terk ederek reform paketine tepkilerini gösterdi.

İtalya'da tarihi reform paketi kabul edildi

(Maria Elena Boschi-sağda)

70 YILLIK SENATO'NUN YETKİLERİ TÖRPÜLENDİ

Senatörler böylece, geçmişi Roma İmparatorluğu'na dayanan, son 70 yıldır çift kanatlı parlamenter sistemle yönetilen İtalya'nın en üst düzey yasama organı olan Cumhuriyet Senatosu'nun yetkilerini önemli ölçüde törpüleyen reformu kabul etmiş oldu.

"DAHA GÜÇLÜ İTALYA"

Başbakan Renzi, oylamanın ardından Twitter'daki hesabında, "Daha sade, daha güçlü İtalya hayalini sürdürenlere teşekkürler" diye yazdı.

REFORMUN MİMARI MARİA

Reformun mimarı Anayasal Reform ve Parlamento ile İlişkiler Bakanı Maria Elena Boschi de Twitter'da paylaştığı mesajda, "Bizim için, özellikle de İtalya için çok güzel bir gün. Bize inananlara teşekkürler" ifadesini kullandı.

İtalya'da tarihi reform paketi kabul edildi