İTO'nun yeni binasına 44.3 milyon liralık teklif yapıldı

f

İzmir Ticaret Odası (İTO) Temmuz ayı olağan Meclis toplantısında, alt yapı çalışmaları tamamlanan ve yapım ihalesi gerçekleşen yeni hizmet binası tartışıldı. Gündem maddesi gereği kürsüye gelen İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ihale sürecini meclis onayına sundu.

İHALEYE ŞERH

Kapalı teklif usulü ile gerçekleşen ihaleyi İzmirli KSC Yapı firmasının 44 milyon 398 bin TL anahtar teslimi bedelle kazandığını açıklayan Demirtaş, firmanın İzmir'de Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminali, Point Bornova AVM, İzmir Park AVM, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Buz Pisti, çok sayıda fabrika, AVM, konut projesini yapığını ifade etti.

Demirtaş'ın ardından kürsüye gelen İnşaat Yapım ve Onarım Komite Başkanı Necip Nasır inşaatın ihale sürecinde komiteye gereken bilgi ve belgelerin İTO yönetimi tarafından kendilerine verilmediğini ifade ederek karara komite olarak karara şerh koyacaklarını açıkladı.

Demirtaş'ın konuşmasının ardından ihale kararı meclis onayından geçti. 9 meclis üyesinin şerhi ile oy çokluğu ile KSC Yapı'nın yapım işini üstlenmesine onay verildi.