İyi Parti Manisa Milletvekili Akkal istifa etti
ensonhaber.com

CHP'nin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Tunç Soyer'i göstermesinin ardından hem CHP hem de İyi Parti taraflarında rahatsızlık oluştu.

İYİ PARTİ CHP'NİN ADAYINDAN HOŞLANMADI

12 Eylül askeri darbe döneminde Alparslan Türkeş dahil onlarca ülkücünün idamını isteyen askeri savcı Albay Nurettin Soyer'in oğlu olan Tunç Soyer'in adaylığı, başta Meral Akşener olmak üzere İyi Parti'nin önde gelen isimlerinin tepkisini çekti.

İyi Parti Manisa Milletvekili Akkal istifa etti
Tunç Soyer

İyi Parti İzmir İl Başkanlığı, CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Tunç Soyer'i göstermesinin ardından yaptığı açıklamada, "CHP Parti Meclisi'nde Sayın Soyer'in aday gösterilmesi, parti tabanımız ve bazı teşkilatlarımızda tepkiyle karşılanmıştır." dedi.

İSTİFALAR İYİ PARTİ'YE SIÇRADI

İyi Parti Manisa milletvekili Tamer Akkal partisinden istifa etti.

HDP'nin büyükşehirlerde aday çıkarmayarak Millet İttifakı'na destek olacağını öne süren Akkal, istifa kararının tek nedeninin bu olmadığını, aday belirleme süreçlerinde partililerin yok sayıldığını ileri sürdü.

Akkal, "Genel Merkez'in değil, milletin vekili olarak çalışmalarına devam edeceğini" söyledi.

İyi Parti Manisa Milletvekili Akkal istifa etti
Tamer Akkal

CHP'DEN DE İSTİFALAR GELDİ

CHP'de ise konu daha farklıydı. CHP Marmaris İlçe Başkanlığı yönetimi, kendi belirledikleri ismin yerine Tunç Soyer'in adının açıklanmasını "İrademiz hiçe sayıldı." diyerek eleştirdi.

Marmaris İlçe Başkanlığı, yedek üyelerle birlikte istifa ettiklerini duyurdu. İlçe Başkanı Tolga Akbay, "3 bin 700 üyemizin yarısı istifa edebilir." dedi.

İyi Parti Manisa Milletvekili Akkal istifa etti

CHP'Lİ MARMARİS BELEDİYE BAŞKANI DA İSTİFA ETTİ

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar da CHP'den istifa ettiğini duyurdu.

İyi Parti Manisa Milletvekili Akkal istifa etti
Ali Acar

Acar: Genel merkeze ders vermek boynumuzun borcu VİDEO

Günün önemli gelişmeleri VİDEO