İyi Partililer ve CHP'liler eylemde
İHA

Yerel seçimler için adaylarını tek tek açıklayan partiler, 31 Mart seçimleri için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. CHP’de ise açıklanan adaylar, parti tabanında ya destek görmüyor ya da beklenileni karşılayamıyor. İyi Partililer de CHP'nin bazı adaylarına tepki gösteriyor.

PARTİLİLER TEPKİLİ

CHP’de, Kadıköy’den sonra Kartal Belediye Başkan adaylığı için Gökhan Yüksel’in adaylığının dillendirilmesi, Kartallı CHP tabanını ve İyi Partilileri rahatsız etti.

Genel Merkez önüne gelen grup, CHP’de Parti Meclisi (PM) sürerken kapıda eylem yaptı. Kartal Belediyesi için yeniden aday gösterilmesi istenilen Öz’ü, bir dönem başkan olarak görmek istediklerini belirtti.

"CHP YÖNETİMİ SESİMİZİ DUYSUN"

Partilerden Hidayet Kahraman, "Şu an ki mevcut başkanımızı desteklemek için Genel Merkez önüne geldik. İstanbul’u almak istiyorsak Altınok Öz’ü Kartal’da aday olarak göstermemiz gerekiyor. Lütfen CHP yönetimi bizim sesimizi duysun ve bizim sözlerimize değer versin.” dedi.

"KAYBEDERSEK MYK ÜYELERİNİN BOYNUNA"

CHP Kartal ilçe örgütünden olan Nuran Lort ise "4 otobüs buraya geldik. Başkanımızı ve kartalı seviyoruz. Partimizi daha iyi bir yere getirmek için buradayız. Altınok Öz, Kartal için büyük bir şans bu şansı çok iyi değerlendirmeliler. Eğer Kartal'ı kaybedersek, bunun günahı bizim MYK üyelerinin boynuna diyorum.” diye konuştu.

"ÇIRAK HATALI SOLLARSA ÖLÜR"

Kartallı vatandaş Ceyhun Gümüş, "CHP olarak Kartal’da zincirleri kırdık. Kendi kendini denetleme yaptıran bir başkanımız var Kartal’da. Bizim Gökhan Yüksel ile de bir sıkıntımız yok, genç bir arkadaşımız. Ama Anadolu’da biz söz var, ‘Çırak ustayı sollamaz ise sanat ölür ama çırak ustayı hatalı sollarsa çırak ölür' her şeyin bir zamanı var.” şeklinde konuştu.

İYİ PARTİLİ ŞENER: CHP ANTİPATİSİNİN SEBEBİ BU

İYİ Partili olduğunu belirten Kartallı Refik Şener de "Altınok Öz, Kartal’da herkesten oy olabilecek bir şahsiyet. İnsan ayrımı yapmayan ve insan sevgisi ile dolu bir insan . Ayrımcılık yok adamda, sağ imiş sol imiş. CHP’deki antipatisinin sebebi herkese eşit yaklaşmasından kaynaklı, böyle bir insan nasıl baltalanır?” ifadelerine yer verdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)