İzmir Havalimanı Avrupa'da ilk 20'ye girdi

TAV Havalimanları tarafından işletilen İzmir Adnan Menderes Havalimanı, iklim değişikliğinin başlıca nedenlerinden olan karbon salımlarını nötralize ederek Avrupa’daki en çevreci 20 havalimanı arasında bulunuyor.

İzmir Havalimanı Avrupa'da ilk 20'ye girdi

EN ÜST SEVİYE SERTİFİKASYONUNU ALDI

TAV tarafından işletilen Ankara Esenboğa Havalimanı da geçen yıl bu seviyeye ulaşmıştı. Her iki havalimanı da Uluslararası Havalimanları Konseyi ACI Europe tarafından yürütülen Havalimanı Karbon Akreditasyonu programında en üst seviye olan Level 3+ sertifikasyonuna sahip oldu.

İzmir Havalimanı Avrupa'da ilk 20'ye girdi- FOTO GALERİ

İzmir Havalimanı Avrupa'da ilk 20'ye girdi

EN YÜKSEK STANDARTLARA UYUM SAĞLANIYOR

TAV Ege Genel Müdürü Erkan Balcı konuyla ilgili bir açıklama yaparak, “TAV Havalimanları olarak sürdürülebilirliği tüm operasyonlarımızın odağına koyuyoruz. Yolcularımıza güvenli, hızlı ve konforlu bir hizmet sunarken faaliyetlerimizin çevresel etkilerini de en aza indirmek üzere çalışıyoruz. Enerji verimliliği konusunda yatırımlarımızı sürdürerek karbon salımlarımızı en aza indirmeyi hedefliyoruz. Aynı zamanda kendi elektriğimizin bir kısmını güneş enerjisinden üretiyoruz. Uluslararası ölçekte yürütülen çalışmaları yakından takip ederek en yüksek standartlara uyum sağlamak üzere çalışmayı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.