İzmir treni faciadan son anda kurtuldu

İzmir treni faciadan son anda kurtuldu

İzmir Mavi Treni isimli yolcu treni, 27 Şubat 2014 Perşembe günü akşam saat 18.30 sıralarında İzmir Alsancak Tren Garı'ndan Ankara'ya gitmek üzere yola çıktı. Yolcu treninin Uşak Tren Garına girmesine 1 kilometre kala demiryolu üzerinde bir yabancı cismi fark eden makinistin treni zorda olsa durdurabilmesi olası bir faciayı önlemiş oldu.

KASITLI OLARAK DEMİRYOLUNU KAPATTILAR

Gündüz saatlerinde son trenin Uşak'tan geçmesinin ardından akşam saatlerinde kim ya da kimlerin yaptığı henüz belli olmayan, kasıtlı olarak demiryolunun üzerine kepçe veya benzeri bir iş makinesi ile yapıldığı düşünülen 8 buçuk ton ağırlığında ve 144 metre uzunluğundaki eski ray parçası demiryolu üzerine bırakıldı. İzmir -Ankara arası sefer yapan İzmir Mavi Treni makinistinin durumu fark ederek treni zamanında durdurması yaşanacak bir faciayı engellemiş oldu.

YABANCI CİSİM KALDIRILDI

Olayın ardından emniyet güçleri ve Devlet Demir Yollarına haber verilmesi üzerine yabancı cisim, demiryolu üzerinden çekilerek yolcu treni Uşak Tren Garına ulaştı. Olay yerine gelen Devlet Demir Yolları yetkilileri, böyle ağır bir kütleyi insan gücüyle demiryoluna taşımanın mümkün olmadığını mutlaka bir iş makinesi ile yapılmış olabileceğini belirtti. Emniyet güçleri, sabotaj ihtimali üzerinde durarak geniş çaplı soruşturma başlattı.