İzmir'de 2 kardeş yanarak can verdi
İHA

1

Buca'nın Kuruçeşme Mahallesi 203/1 Sokak numara 5'te saat 05.00 sıralarında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Evden yükselen alevleri gören vatandaşlar hemen itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine eve gelen itfaiye ekipleri hemen yangına müdahale etti.

3 KARDEŞ KURTARILDI

Bu esnada evde bulunan 3 yaşındaki Ata Çelen, 5 yaşındaki Baran Çelen ve 6 yaşındaki Arda Çelen itfaiye ekipleri tarafından yangından kurtarıldı. Yangından kurtarılan üç kardeş sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalenin ardından hemen yan sokakta bulunan Özel Tınaztepe Hastanesi'ne kaldırıldı. Yangın sonrası ev kullanılamaz hale gelirken yangın esnasında anne Arife Çelen ve baba Ferhat Çelen'in evde olmadığı öğrenildi. Üç kardeşin yangından çıkarıldığını gören vatandaşlar beş kardeşten üçünün çıkarıldığını fakat iki kardeşin kayıp olduğunu polis ekiplerine bildirdi.

İzmir'de 2 kardeş yanarak can verdi

DİĞER 2 KARDEŞİN CANSIZ BEDENLERİ BULUNDU

Yangın sırasında hastanede oldukları öğrenilen Arife ve Ferhat çiftine telefonla ulaşan polis diğer iki çocuğun yanlarında olup olmadığını sordu. Polisin olumsuz cevap alması üzerine itfaiye ekipleri çatısı çöken binaya tekrar girerek kayıp olan iki kardeşi aramaya başladı. Diğer iki çocuklarının kayıp haberini alan Arife ve Ferhat çifti eve gelerek sinir krizi geçirirken anne Arife söndürülen eve girerek kayıp çocuklarını aradı. Ekiplerin yaptığı aramalar sonucu Pelin Çelen ile küçük kardeşini Emir Çelen'in cansız bedenlerini yan yana buldu.

Talihsiz Pelin ile Emir'in cesetleri savcının incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi.

İzmir'de 2 kardeş yanarak can verdi

KARDEŞİNİ KURTARMAK İSTEMİŞ

Çelen ailesinin komşuları, evdeki yangını ilk etapta Helin Çelen'in fark ettiğini, kardeşleri 6 yaşındaki Arda Çelen, 5 yaşındaki Baran Çelen ve 3 yaşındaki Ata Çelen'i uyandırıp evden çıkmalarını sağladıktan sonra evin yakınındaki hastaneye yönlendirdiğini söyledi. Komşuları, Helin Çelen'in tekrar eve dönüp en küçük kardeşi minik Emir Çelen'i kurtarmak istediğini, ancak bir daha dışarı çıkamadığını öğrendiklerini dile getirdi. Yangından kurtulan diğer 3 kardeşin ise hala olayın etkisinden kurtulamadıkları belirtildi.

EVİMİZİ SAKALLI BİRİ YAKTI

Hastanede tedavi altına alınan üç kardeşin "Evimizi sakallı biri yaktı" demesi üzerine polis çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Arife ve Ferhat Çelen çifti ise ifadelerine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

İzmir'de 2 kardeş yanarak can verdi

1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İzmir'in Buca İlçesi'ndeki tek katlı evde çıkan ve 8 yaşındaki Pelin Çelen ile kardeşi 1 yaşındaki Emir Çelen'in yaşamlarını yitirmesine neden olan yangınla ilgili 1 kişi gözaltına alındı. Ancak şüphelinin akli dengesinin yerinde olmadığı belirtildi.

İzmir'de 2 kardeş yanarak can verdi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)