İzmir'de 54 kaçak göçmen yakalandı
Ajanslar

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, 16 Mart 2016 tarihinde saat 10.30'da İzmir/Dikili Bademli batısında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait Helikopter tarafından, "Midilli Adası istikametinde hareket halinde olan ve üzerinde çok sayıda göçmen bulunan bir lastik bot tespit edildiği" bölgede görevli Sahil Güvenlik Botuna bildirildiği kaydedildi.

İzmir'de 54 kaçak göçmen yakalandı

İKAZLARA RAĞMEN BOT DURMADI

Sahil Güvenlik Botu tarafından, bahse konu göçmen botuna süratle müdahale edildiği vurgulanarak, botun durdurulması maksadıyla gerekli ikazlar yapıldığı ancak tüm ikazlara rağmen botun durmadığı ve göçmenler tarafından Sahil Güvenlik personeline bottaki bebekler gösterilerek direnç gösterildiği bildirildi.

BOT PERVANESİ DURDURULDU

Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli tarafından göçmenlerin hayatını riske atmamak ve herhangi bir zarar vermemek üzere azami gayret gösterilerek, bot motorunun pervanesine takılması maksadıyla kullanılan özel bir durdurma halatı aracılığıyla bahse konu botun durdurulduğu kaydedildi. Göçmenler tarafından sürat kesilerek bot motorunun pervanesine halat dolanması engellenmeye çalışıldığı ancak göçmen botunun emniyetli bir şekilde durdurulduğu ifade edildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından durdurulan lastik bot içerisindeki Afganistan uyruklu 54 göçmenin salimen Dikili limanına intikal ettirildiği bildirildi.