İzmir'de 6 bin kişi aynı anda zeybek oynayacak
İHA

İzmir'de, Bayraklı Belediyesi’nin etkinlikleri çerçevesinde 2014 yılında 1923 kişi zeybek oynamış ve 1923 rakamını oluşturmuştu. 23 Nisan’da Atatürk’ün çocukları, ‘Atam İzindeyiz’ yazmıştı.

19 Mayıs’ta ise Atatürk’ün yolunda emin adımlarla yürüyen gençler denizde kanolarla 1919 rakamını oluşturmuştu. Cumhuriyetin 92. yıl dönümünde ise 2015 kişi zeybek oynamış, ardından da ay yıldızlı dev Türk bayrağı figürünü oluşturmuştu.

İzmir'de 6 bin kişi aynı anda zeybek oynayacak

2016’da ise 2 bin 123 kişi zeybek oynamış, Türkiye haritasını oluşturmuştu. Geçtiğimiz yıl da saatler 19.23’ü gösterdiğinde Smyrna Meydanı’nda 4 bin kişi aynı anda zeybek oynayıp, ardından bir araya gelerek Atatürk’ün renkli kalpaklı portresini oluşturmuştu.

6 BİN KİŞİ ZEYBEK OYNAYACAK

29 Ekim için bu yıl hazırlanan programda yine Atatürk, bayrak ve cumhuriyet sevdalıları bir araya gelecek. Saatler 19.23’ü gösterdiğinde 6 bin gönüllü aynı anda zeybek oynayacak ardından da sürpriz bir Atatürk figürü oluşturacak. Bu dev gösteri için 8 bin farklı tonda tişört hazırlanırken, portrenin oluşturulmasının ardından halk oyunları ekipleri gösteri sunacak.

İzmir'de 6 bin kişi aynı anda zeybek oynayacak

Ayrıca havai fişek gösterileriyle İzmirliler unutamayacakları bir gece yaşayacak. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Cumhuriyetimizin 95’inci yılını yine Bayraklı’ya yakışır şekilde muhteşem bir organizasyonla kutlayacağız. Tüm hemşehrilerimizi Smyrna Meydanı’na bekliyoruz” dedi.

İzmir'de 6 bin kişi aynı anda zeybek oynayacak

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)