İzmir'de AK Parti düşmanlığı tavan yaptı
ensonhaber.com

BBC Türkçe'den Selin Girit, seçim öncesi nabız yoklamak için İzmir'in yolunu tuttu, görüştüğü seçmenlerin görüşlerini yazdı.

İzmir'de AK Parti düşmanlığı tavan yaptı

ÇÖPÜ EVİN ORTASINA DÖKER YİNE AKP'YE OY VERMEYİZ

Buna göre İzmir'de AK Parti karşıtlığı hat safhaya çıkmış durumda, öyle ki "çöpümüzü evlere döker yine de AKP'ye oy vermeyiz" diyenler bile var. İşte Selin Girit'in İzmir röportajlarından bir bölüm:

YAŞANILIR BİR YER OLMASINI İSTİYORUZ

Çöpün eteğinde, kokusunun buram buram sindiği Gazi Mustafa Kemal Atatürk Mahallesi'nin muhtarı Bekir Kılınç'la konuşuyoruz. "Her genel seçim, yerel seçim öncesinde insanlar gelip, 'Bu çöpü buradan kaldıracağız' diyorlar. Ama ben inanmıyorum" diye serzenişte bulunuyor. Bu seçim öncesinde ise uğrayan pek olmamış.

İzmir'de AK Parti düşmanlığı tavan yaptı

Sonra da sözlerini şöyle sürdürüyor: "Geceleri kimse kapı, pencere açamıyor. Dün yağmur yağdı. Bizim köyün yüzde 80'i evlerinin çatısına çıktı, çöpte kayma olur mu diye tedirgin oldular. Senelerdir halk eylem yapıyor ama bir sonuç yok. Buranın yaşanılır bir yer olmasını istiyoruz."

HÜKÜMET ENGELLEDİ

Harmandalı, sık sık siyasi polemiklerin konusu olan bir yer… Özellikle de seçim arifelerinde. Örneğin geçen yılki yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olan eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Harmandalı'nı ziyaret ettiğinde "ciddi bir heyelan ve patlama tehlikesi" olduğundan söz etmiş, bu tesisin durumuna çözüm bulunamamasını "acizlik" olarak nitelendirmişti. Ancak tesisin başka bir yere taşınması, daha modern, kapalı bir çöp arıtma tesisinin inşa edilmesi projesi yılan hikayesine dönmüş.

İzmir'i sel bastı

İzmir'de AK Parti düşmanlığı tavan yaptı

İzmirliler sel sularında kepçeyle taşındı

İzmir'de AK Parti düşmanlığı tavan yaptı