İzmir'de CHP'li ve Ak Partili vekillerden iddialar

İzmir'de CHP'li ve Ak Partili vekillerden iddialar

AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, CHP'lilerin çivili sopalarla saldırıda bulunduğunu iddia ederken, CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven de Ak Partili birkaç kişinin partililere silah gösterdiği ve tehdit savurduğu iddiasında bulundu. AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül de Selçuk'a çevre ilçelerden 4 bini aşkın CHP'linin getirildiğini belirterek, bunların içinde eli çivili sopalıların bulunduğunu ve partililere saldırdığını iddia etti.

“ÇİVİLİ SOPALILARIN GÖRÜNTÜLERİ DE VAR”

AK Partili Şengül, ellerinde çivili sopalı CHP'lilere yönelik görüntüler de olduğunu belirterek, “İzmir genelindeki diğer belediyelerden yaklaşık 4 bin kişiyi Selçuk'a getirdiler. Gelen bu insanların bir kısmının elinde çivili sopalar varmış. Görüntüleri de var. 4 bin kişiyi aşan topluluk, ilçe seçim kurulu önünde baskı oluşturup, seçmenlerimize hakaret, saldırı yapmaya çalıştı, tehdit etti. Arkadaşlarımız hemen sağduyulu davranıp ilçe binasına doğru çekildi ve herhangi bir tartışmaya girmedi. ‘Selçuk bizimdir, bizim kalacak' sloganları attılar. Emniyet güçlerimiz de gerekli tedbirleri aldı. Yahu siz kimsiniz, biz kimiz, bize oy verenler kim? Onlar Selçuklu değil mi? Selçuk orada yaşayanların yani tüm Selçukluların ve İzmir'in bir parçası. Bu zihniyeti sorgulamak lazım” diye konuştu.

“FOTOKOPİ BELGELERLE MÜRACAAT ETMİŞLER”

CHP'nin seçim sonucunu ‘hazmedemediğini' ve ellerindeki belgelerin fotokopi olduğu için reddedildiğini öne süren Şengül, “Ciddi bir hazımsızlık var. Ellerinde belgeli itirazları varsa sonuna kadar değerlendirmek hakları. İlçe seçim kurulu reddetti itirazlarını çünkü fotokopi belgelerle müracaat etmişler. Islak imzalı tutanaklar ve ciddi gerekçeleri olması lazım. Gerekçeleri de geçersiz oyların yeniden sayılması. Herkes ağzına geleni söylüyor. Bahane uydurmak adına bunları söylüyorlar. Ellerinde geçerli belgeleri varsa itiraz etsinler” ifadelerini kullandı.

“SİLAH GÖSTERİP TEHDİT ETMİŞLER”

Bir diğer iddia da CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven'den geldi. Güven, “Bir iki gün önce AK Partili olduğu söylenen kişiler, partililerimize silah göstermiş ve tehditler savurmuştur. CHP'li gençlerimizin iddiasına göre kendilerine kötü sözler söyleyerek tehdit etmişler. Bunlar son derece olumsuz ve çok çirkin şeyler. Türkiye'ye yakışmıyor” dedi.

Selçuk'ta sandıkların tekrar sayılması için il Seçim Kurulu'na başvurduklarını ve sonuç beklediklerini ekleyen Güven, “Çok fazla şaibeler bulunuyor. Biz de CHP'li vekiller olarak burada nöbet tutuyoruz. Böyle bir sürecin yaşanması gerçekten utanç verici. Günlerdir burada nöbetteyiz ve sonuç gelene kadar burada olacağız. Burada bekleyen çoğu kişi de kadın, kadınlarımız partilerine sahip çıkıyor” ifadelerini kullandı.

“İTİRAZIMIZ KABUL EDİLİRSE SEÇMİN ŞEFFAFLIĞINA İNANACAĞIZ”

CHP İzmir ilçe Başkanı Özge Yıldırım da Selçuk'taki son durumu değerlendirdi. Yıldırım şöyle konuştu: Sandıklarda hatalar var. Birtakım usulsüzlük işlemlerinin yapıldığını tespit ettik. Bugün il seçim kuruluna başvurduk ve kararı bekliyoruz. Seçim güvenirliği konusunda endişemiz oluştuğundan dolayı da vekillerimizle birlikte nöbetteyiz. Eğer itirazımız kabul edilir ve sandıklar tekrar sayılırsa seçimin şeffaflığa inanacağız.”

KARARI İL SEÇİM KURULU VERECEK

İzmir'in Selçuk ilçesinde AK Parti adayı Zeynel Bakıcı'nın resmi olarak açıklanmayan sonuca göre 15 oy farkla seçimi kazanmasına CHP'den itiraz gelmişti. CHP'nin itirazının reddedilmesi ile birlikte Selçuk'ta gergin saatler yaşanmıştı. Selçuk'ta AK Parti Adayı Zeynel Bakıcı resmi olmayan sonuçlara göre 15 oy farkla galip çıkınca CHP'den itiraz gelmişti. CHP yetkilileri ilçe seçim kuruluna itiraz etti. Ancak itirazları reddedildi. Bunun üzerine CHP'li yöneticiler ve vekiller İl Seçim Kurulu'na itiraz etti. İtiraz değerlendirildikten sonra son kararı YSK yetkilileri verecek.