İzmir'de genç kadın hastanede yürürken doğum yaptı

bebek

İzmir Buca'da 6.5 aylık hamile olan 28 yaşındaki Fatma Özkurt, 20 gün önce kanaması nedeniyle Ege Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü.

HASTANE İÇİNDE YÜRÜRKEN DOĞUM YAPTI

Ultrasonla kontrol edilen ve önemli bir sağlık sorunu olmadığı söylenen genç kadın, evine gönderildi. Ancak, 3 saat sonra tekrar kanaması başlayan Özkurt, kocası Gökhan Özkurt tarafından aynı hastaneye götürüldü. Doğum odalarının bulunduğu servise alınmak istenen Fatma Özkurt, hastane personeli tarafından yürütülerek götürüldüğü sırada, kanamayla birlikte prematüre doğum yaptı. Genç kadın tedavi altına alınırken, prematüre doğan bebek ise kuvöz bulunan özel bir hastaneye nakledildi.

TALİHSİZ BEBEK HAYATINI KAYBETTİ

Bir yandan kendi tedavisini yaptıran Özkurt, diğer yandan da başka bir hastanede yaşama tutunmaya çalışan bebeğinden iyi haber gelmesini bekledi. Ancak, minik bedeniyle yaşama tutunmaya çalışan talihsiz bebek, hayatını kaybetti. Fatma Özkurt ile eşi Gökhan Özkurt, kucaklarına alamadıkları bebeklerini, gözyaşlarıyla toprağa verdi.

İzmir'de genç kadın hastanede yürürken doğum yaptı

"SORUMLULAR CEZA ALSIN"

Bebeklerini, kanaması olduğu halde iyi olduğu söylenip eve gönderildiği için kaybettiklerini ileri süren Gökhan Özkurt ile eşi Fatma Özkurt, hem Sağlık Bakanlığı’na başvurdu hem de savcılığa suç duyurusunda bulundu. Kanaması olduğu halde eve gönderildiğini söyleyen Özkurt, şunları söyledi;

“Ultrasonda, iyisin dediler. Sonra ne oldu da bebeğim hastane koridorunda yürürken yere düştü, sonra da yaşatılamadı. Ben, aylarca karnımda taşıdığım bebeğimi kucağıma alacağım, anne olacağım günlerin hayalini kuruyordum. Ama bir ihmal sonrasında bunu yapamadım. Sorumluların gerek idari olarak gerekse de adli olarak cezalandırılmasını istiyorum. Sonuna kadar mücadelemizi yapacağız.”