İzmir'de Hava Ulaştırma Fakültesi açıldı

İzmir'de Hava Ulaştırma Fakültesi açıldı

THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, Selçuk'ta THK Üniversitesi Hava Ulaştırma Fakültesi'nin açılışında yaptığı konuşmada "Kendi uçaklarımızı kendimiz yapmayı, bakımını üstlenmeyi ve personelimizi yetiştirmeyi hayal ettik. Türk Hava Kurumu Üniversitesi bu hayali gerçekleştirmek için büyük bir adım attı" dedi.

Havacılık eğitiminin önemini anlatan Yıldırım, THK'nın 89. yılını kutladığını, bu yılda açacakları yeni meslek yüksekokulları ve fakültelerle havacılık ve eğitim alanlarına ciddi destek vereceklerini belirtti.

"2023 HEDEFLERİ İZMİR'LE MÜMKÜN"

Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Türkiye'nin 2023 hedeflerini yakalaması ancak ve ancak İzmir'le mümkündür" dedi.
11 yıllık bakanlık görevinde en çok havacılık alanında iş yaptığını anlatan Yıldırım, "hava yolunu halkın yolu" yaptıklarını belirtti. İç hatlarda 8.7 milyondan aldıkları yolcu sayısını 76 milyona çıkardıklarını anlatan Yıldırım, "Havacılık o kadar büyüdü ki bu büyüme ekonomimize büyük bir katkı sağladı. İnsanlar uçakla seyahat etmenin konforunun hızını yakaladı. 16 milyondan fazla vatandaşımız ilk defa uçağa bindi. Bizim nesil 20'li, 30'lu yıllardan sonra binebilirdi, şimdi bebekler bile uçakla seyahat edebilir hale geldi" diye konuştu.

Yıldırım, THK Üniversitesi'nin Ulu Önder Atatürk'ün "İstikbal göklerdedir" ülküsünü gerçek anlamda yerine getirecek önemli bir adım olduğunu sözlerine ekledi.
AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu ise uçak mühendisi olduğuna değinerek, sivil havacılık alanının serbest rekabete açılmasıyla gelişme sağlandığını dile getirdi.