İzmir'de kuyumcu soyguncusunu esnaf yakaladı
İHA

izmir

İzmir'de bir kuyumcuya gelen, kafasında şapka, yüzünde hasta maskeli ve eli eldivenli olan bir kişi, kuyumcu çalışanı C.G.’den (32) bilezik istedi. Müşteri gibi davranan erkek şahıs, kuyumcunun kendisinden şüphelenmesi üzerine, kendisinin mantar hastası olduğunu söyleyerek, mecburen böyle gezdiğini söyledi.

BİBER GAZI SIKIP BİLEZİKLERİ ÇALDI

Bilezik almak için vitrine eğilen C.G.’ye şüpheli şahıs çantasından çıkardığı biber gazını sıktı. Şüpheli 4 bilezik alarak kuyumcudan kaçtı. Çalışan C.G.’nin bağırması üzerine gelen çevredeki esnaflar durumu öğrenince, hırsızın peşinden koştu.

İzmir'de kuyumcu soyguncusunu esnaf yakaladı VİDEO

ESNAF YAKALADI

Hırsızı yakalamak için koşturan esnaflar, kuyumcuya 500 metre uzaklıkta bir inşaatın önünde oturan kişiye, koşan birinin olup olmadığını sordu. Oturan kişi de esnaflara, ’Kaçan kişi bana da biber gazı sıkıp kaçtı’ dedi. Esnaflar, oturan kişiden şüphelenip yanından ayrılmadı. İhbar üzerine gelen polis, inşaat önünde oturan ve kendine biber gazı sıkıldığını iddia eden kişinin üzerinde yaptığı aramada, kuyumcudan çalınan 8 bin lira değerinde 4 bileziği ele geçirdi. Hırsızın A.B. olduğu belirlendi. Şüphelinin, inşaatta üzerini değiştirdiği anlaşıldı. Gözaltına alınan A.B.’nin polise verdiği ilk ifadesinde, tefeciye borcu olduğunu söylediği öğrenildi. Biber gazlı soygun anı, işyerindeki güvenlik kamerası tarafından da saniye saniye görüntülendi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)