İzmir'de ölen Kamerunlu kadının bebeği dedesine verilecek
Ajanslar

Dramlarla dolu bir hayat yaşayan Tamfu Nancy Nkeni, kaçak yollardan girdiği birçok Uzakdoğu ve Afrika ülkesinde kaldıktan sonra 2013 yılının Nisan ayında pasaportuyla Türkiye'ye giriş yaptı.

ABD HAYALİ GERÇEKLEŞMEDİ

Ülkesinde hamile kalan Nkeni, Avrupa ülkelerine, oradan da ailesinin yaşadığı ABD'ye gidebilmek için girişimde bulundu. Yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmek isteyen, ancak bunu yapamayıp yakalanan Tamfu Nancy Nkeni, İzmir'de yaşamak zorunda kaldı.

İzmir'de ölen Kamerunlu kadının bebeği dedesine verilecek

HAMİLEYKEN FUHUŞ YAPTI

Kentte kaldığı süre içerisinde de, maddi imkansızlıklar yüzünden, hamile olmasına rağmen fuhuş yapan Nkeni, HIV virüsü taşımasının yanı sıra, burada kaldığı sağlıksız koşullar sonrasında tüberküloz hastalığına da yakalandı.

İzmir'de ölen Kamerunlu kadının bebeği dedesine verilecek

HIV VİRÜSÜNDEN ÖLDÜ

2014 Yılının Ağustos ayında Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bebeğini dünyaya getirdikten sonra, bir yandan da tüberküloz tedavisi gören Tamfu Nancy Nkeni, Yabancılar Geri Gönderme Merkezi'ne alındı. Nkeni, geçen aralık ayında bir kez daha fenalaşınca Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Nkeni, burada hem HIV virüsünden, hem de tüberküloz hastalığından dolayı direnci kırılan vücudunun tedavilere cevap vermemesi üzerine geçen ocak ayında öldü.

İzmir'de ölen Kamerunlu kadının bebeği dedesine verilecek

İZMİR'DE TOPRAĞA VERİLDİ

Tamfu Nancy Nkeni'nin cenazesinin kaldırılması için, ABD'de yaşayan ailesine İstanbul'daki Kamerunlular Derneği aracılığıyla ulaşıldı. Baba Wılson Tamfu Gwei, acı haberi aldıktan sonra İzmir'e geldi. Adli Tıp Kurumu'ndaki kızının cenazesini teslim alan Wılson Tamfu Gwei, onu ülkesi Kamerun'a götürmek istedi. Ancak bunun için yeterli maddi imkanının olmaması nedeniyle Tamfu Nancy Nkeni'nin cenazesi, babasının yanı sıra avukatı Emine Sarı ve bir arkadaşının katılımıyla, 3 kişi tarafından İzmir'deki Paşaköprüsü Hıristiyan Mezarlığı'nda toprağa verildi.

DEDE GİRİŞİM YAPTI BABA DA ORTAYA ÇIKTI

Kızı Tamfu Nancy Nkeni'nin ölümüyle büyük üzüntü yaşayan Wılson Tamfu Gwei, çocuk yuvasında kalan kız torununu almak için bakanlık düzeyinde girişimlere başladı. Bu arada Nkeni'nin hayatını kaybetmesinden 5 ay sonra ortaya çıkan Tenkeu Jean Jules, bebeğin babası olduğunu ileri sürdü. Ülkesi Kamerun'da elektrikçi olan Jules, sevgilisi Nkeni'nin, kendisinden hamile kaldıktan sonra ülkeden ayrıldığını, hayatını kaybettiğini babasından öğrendikten sonra, kızını almak istediğini söyledi. Tenkeu Jean Jules, bunun için Aile Mahkemesi'ne avukatı Emine Sarı aracalığıyla gerekli başvuruları da yaptı.

BEBEĞİN DEDEYE VERİLMESİ UYGUN BULUNDU

Jules'in hukuk mücadelesi sırasında, kendisinden daha önce yasal varis olarak torununu almak için müracaat eden büyük baba Wılson Tamfu Gwei için, Aile ve Soylal Politikalar Bakanlığı, gerekli araştırmalarını tamamladı. Bunun sonrasında ise, bebeğin büyükbaya verilmesini uygun buldu.