İzmir'de sağanak
AA

Kentte gece boyunca süren ve sabah saatlerinde etkisini artıran sağanak hayatı olumsuz etkiledi, trafik akışı güçlükle sağlandı, birçok otomobil suda mahsur kaldı.

İzmir'de sağanak

OTOMOBİLLER SULAR ALTINDA KALDI

Bornova'da Mersinli semtinde su taşkını nedeniyle sürücüler zorluk yaşarken, Motosikletli Polis Timler Amirliği'nin önünde bazı otomobiller sudan çıkamadı.

İzmir'de sağanak

İZMİRLİ KADIN İSYAN ETTİ

Otomobil sahiplerinden sahibi Gül Topluca, böbrek hastası eşini hastaneye götürmek isterken yükselen suda mahsur kaldıklarını belirtti. Bir saatten beri kimsenin yardıma gelmediğini belirten Topluca, "Adamın ağrısı tutsa, kapıyı açamasaydı, içinde kalsaydı, ya su daha çok yükselseydi. İlla birinin burada ölmesi mi lazım?" diyerek tepki gösterdi. Araç, vatandaşların yardımıyla mahsur kaldığı yerden kurtarıldı.

İzmir'de sağanak

Mersinli Mahalle Muhtarı Hasan Hüseyin Bayduğa ise 13 yıldır aynı çileyi çektiklerini dile getirerek yetkililere seslerini duyurmaya çalıştıklarını ancak bir sonuç alamadıklarını ifade etti.

"MİLLET GİTTİ AYA BİZ HALA YAYA"

Semt ilkokulu, özürlüler okulu ve semt pazarının su bastığını söyleyen Bayduğa, "Millet gitti aya, biz hala yaya. Şu halimize bir bakın" dedi.

Mahsur kalan otomobilini işaret eden Bayduğa, "Vatandaşın aracını kurtaramadık. Görün halimizi. Kadın işe gidecek. Ne yapalım, ne edelim, kime anlatalım derdimizi? Kimseye anlatamıyoruz. Arayanımız yok, soranımız yok. Burası İzmir'in göbeği. Atatürk Stadı burada, spor salonu burada, adliye burada" diye konuştu.

İzmir'de sağanak

SAĞANAK PAZAR GÜNÜ ETKİSİNİ KAYBEDECEK

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, İzmir ve ilçelerinde etkili olan yağışın, gün boyunca aralıklarla ve yer yer kuvvetli şekilde devam etmesinin beklendiği bildirildi.

Açıklamada, yağışların pazar sabahı etkisini kaybedeceği ifade edildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)