İzmir'de yapılan milletvekili seçiminde izdiham yaşandı

İZMİR

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki üst kurul, İzmir milletvekili adaylarını görüşmek için Genel Merkez’de toplanırken, İzmir’de bugün dernek, vakıf, meslek örgütü ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine "Kimi milletvekili olarak görmek istiyorsunuz?" diye soruldu.

OYLAMA YAPILDI

Oylama, AK Parti İzmir İl Başkanlığı binasının üst katındaki Seçim Koordinasyon Merkezi’nde (SKM) yapıldı. Kaya Termal Otel olarak duyurulan yer, son anda kontrolün kolay sağlanabilmesi için değiştirildi. Akşam saatlerine kadar sürecek oylama saat 09.00’da başladı. STK temsilcilerine üzerinde ’birinci bölge’ ve ’ikinci bölge’ yazan iki ayrı pusula verildi.

İzmir'de yapılan milletvekili seçiminde izdiham yaşandı

OYLAR GENEL MERKEZE GÖNDERİLECEK

Her bölge için oy pusulalarında 13 kişilik boşluk bırakıldı. Temsilcilere listeyi 13’e kadar doldurmak zorunda olmadıkları, istedikleri kadar yazabilecekleri söylendi. İki bölgenin pusulası tek zarfa kondu, zarfın ağzı kapatılıp sandığa atıldı. Oy verme işleminin ardından sandıklardan çıkarılacak zarflar sayılacak, imza sayısı ile eşitlenecek ancak açılmadan mühürlü çuvallara konacak ve en geç Çarşamba günü ellerinde olacak şekilde Genel Merkez’e gönderilecek.

İZDİHAM YAŞANDI

Sabah saatlerinden itibaren başlayan eğilim yoklamasında öğle saatlerinde izdiham yaşandı. Başta hemşehri dernekleri, ilçe ticaret odaları ve spor kulübü dernekleri olmak üzere STK’ların yoğun katılım gösterdiği oylamada bir kişi beş derneğe üyeyse beş kez oy verdi. Milletvekili aday adayları, parti binasının önünde propaganda yaparak oy istedi.

İzmir'de yapılan milletvekili seçiminde izdiham yaşandı

BAZI GENÇLER ADAY PANKARTLARINI ASARAK DOLAŞTI

Aday adayları yolun kaldırımlarına üzerinde fotoğrafları ve adları bulunan ayaklı panolar koydu. Bazı gençler, aday adaylarının pankartlarını üzerlerine asarak, dolaştı. Bazı aday adaylarının ilçelerden otobüs kaldırıp, oy kullandırdıkları görüldü.

İzmir'de yapılan milletvekili seçiminde izdiham yaşandı

"SONUÇ AÇIKLANMAYACAK"

AK Parti SKM Başkanı Mustafa Gedikoğlu, partinin her seçimde İzmir’deki kanaat önderlerinin görüşünü aldığını ancak ilk kez böyle resmi bir oylama yaptıklarını belirterek, "STK’lara ’Kimi milletvekili olarak görmek istiyorsunuz?’ diye sorduk. Bu sorunun yanıtını arıyoruz. Genel Merkez STK görüşlerine çok önem veriyor. Sonuç, adayların belirlenmesinde etkili olacak. Sonuç açıklanmayacak" dedi.

İzmir'de yapılan milletvekili seçiminde izdiham yaşandı