Japonya 2018'e kadar görünmez tren üretecek
Ajanslar

Japonya'nın hızlı tren konusundaki başarısını biliyoruz. Manyetik kaldırma teknolojisiyle üretilen süper hızlı trenler saatte 600 km hızı görebiliyor. Bu hızda hareket eden bir treni net bir şekilde görebilmek de oldukça güç.

7 GÖRÜNMEZ TREN ÜRETİLECEK

Seibu Railway Co. (demiryolu işletmesi) ve Japon mimar Kazuyo Sejima ise bunun daha fazlasını istiyor. Bu doğrultuda çıplak gözle fark edilmesi neredeyse imkansız 7 adet 'görünmez tren' üretilecek.

Japonya 2018'e kadar görünmez tren üretecek

ÇEVRESİNDEKİ GÖRÜNTÜLERİ YANSITACAK

Tabii bırakın treni, henüz herhangi bir nesnenin görünmez olması görünmez olması günümüz teknolojisiyle mümkün değil. Sejima'nın ifade ettiğine göre tren, çevresindekileri yansıtacak bir materyal ile kaplanacak ve 2018'de raylardaki yerini alacak.

Japonya 2018'e kadar görünmez tren üretecek
(Bu projeyle ilk kez bir tren tasarımı yapan mimar Kazuyo Sejima, Fransa'daki Louvre Lens müzesi ile tanınıyor. Fotoğrafta gördüğümüz üzere parlak ve yansıtıcı bir tür metal ile kaplanan müzede, yarı saydam görünüm elde edilmiş. Sejima ve ekibi, tren projesinde uygulayacağı teknik ile tamamıyla şeffafa yakın bir görüntü elde etmek istiyor.)