Joe Biden: Erdoğan'dan özür dilemedim

Joe Biden: Erdoğan'dan özür dilemedim

Harvard Üniversitesi'nde geçen ay sarf ettiği sözlerin Türkiye'de büyük tepki çekmesi üzerine Biden, Erdoğan'ı aramış, Beyaz Saray'dan gönderilen açıklamada da "özür" (apology) fiili kullanılarak özür dilediği belirtilmişti.

"ÖZÜR DİLEMEDİM" DEDİ

Beyaz Saray'ın açıklamasında, "Biden'ın, Türkiye veya bölgedeki diğer müttefik ve partnerlerin kasten Suriye’de IŞİD veya diğer şiddet yanlısı aşırıcıların büyümesine destek verdiği veya imkan sağladığına yönelik oluşan herhangi bir imadan dolayı özür dilediği" ifadesi kullanılmıştı.

Ancak Biden, CNN’e verdiği mülakatta, “Hayır, ben özür dilemedim” dedi.

"ERDOĞAN'DAN ÖZÜR DİLEDİĞİM SÖYLENDİ"

Biden, bir soru üzerine "Benim yaptığım, eğer hakikaten bir yanlış anlaşılma varsa…. Gelin yoruma bakalım, benim Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan özür dilediğim söylendi. Kendisinden hiçbir zaman özür dilemedim. Kendisini iyi tanırım. Kendisiyle çalışıyorum. Kendisini aradım ve şunu söyledim: Bak, ne söylediğime dair yazılan haber doğru değil. Benim söylediğim ise şuydu." ifadesinde bulundu.

SÖZCÜ EARNEST DA ÖZÜR İFADESİNİ KULLANMIŞTI

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, açıklamadan 3 gün sonraki günlük basın toplantısında, yine "özür" (apology) ifadesini kullanarak, "Başkan Yardımcısı Biden’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a özür aktarmasının nedeni, özel bir sohbette Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüşlerini yanlış nitelendirmesidir. Sonuç olarak telefon görüşmesinin nedeni buydu" yanıtını vermişti.

Joe Biden Erdoğan'dan birkaç kez özür diledi haberiJoe Biden: Erdoğan'dan özür dilemedim