JÖH-PÖH'ün sahadaki eli kolu: Nano drone'lar
ensonhaber.com

Dünyanın en seçkin askeri birliklerinden olan JÖH-PÖH operasyon hakimiyetini sahada daha da kuvvetlendirmek için en teknolojik silah ve ekipmanları kullanıyor. Onlardan biri de Nano Drone'lar.

Geçtiğimiz günlerde Özel Kuvvetler envanterine giren Nano İHA'lar, artık jandarmanın da kullanımında.

JÖH-PÖH'ün sahadaki eli kolu: Nano drone'lar

SAHA HAKİMİYETİNİ ARTIRACAK

Kullanımı kolay ve saha hakimiyetini artırıcı özelliği bulunan Nano İHA'lar, artık jandarmanın eli kolu konumunda. Cepte taşınabilecek kadar küçük boyutta olan Nano İHA'lar, gözle görülemediği gibi sesi de neredeyse duyulamıyor. Tüm bu özellikleriyle Mehmetçik'in sahadaki eli kolu oalacak olan Black Hornet'lar, operasyonel faaliyetlerde bir numaralı destek ekipmanı olacak.

CANLI GÖRÜŞ DESTEĞİ

Özellikle üzerindeki kamera sayesinde gece gündüz ayırt etmeksizin görüş alabilen Nano İHA, koordinat vererek hava desteğini anlık olarak alabildiği gibi, kara operasyonlarında da nokta atışı yapma imkanı veriyor.

JÖH-PÖH'ün sahadaki eli kolu: Nano drone'lar

TSK'ya girmesiyle Özel Kuvvetler'in en önemli ekipmanlarından biri haline gelen Black Hornet, PKK'lı teröristlerin yeni korkulu rüyası haline geliyor. Zira sahada bulunan JÖH-PÖH birlikleri, şimdiden bu ekimana sahip olaya başladı bile.

Günün önemli gelişmeleri VİDEO