Binali Yıldırım: YPG Fırat'ın batısına geçemez
ensonhaber.com

1

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iadesi ve Suriye'deki gelişmeleri görüşmek üzere Ankara'ya gelen ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile Başbakan Binali Yıldırım ortak basın toplantısı düzenledi.

"YPG FIRAT'IN BATISINDA VARLIK GÖSTEREMEYECEK"

Toplantıda Binali Yıldırım, YPG'nin Fırat'ın batısında varlık göstermesi ile ilgili soruları yanıtlarken "Hiçbir şekilde PYD-YPG unsurları Fırat’ın batısında varlık gösteremeyecekler" ifadelerini kullandı.

BİDEN DİKKATLE DİNLEDİ

Başbakan Yıldırım'ı dikkatle dinleyen Biden ise "YPG unsurları Fırat'ın batısına geçerse hiçbir şekilde Amerika'dan destek alamayacak." dedi.

Binali Yıldırım: YPG Fırat'ın batısına geçemez VİDEO

Yıldırım, konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı;

ABD İLE MUTABIK KALDIĞIMIZ BİR KONU VAR

"Hem sınır güvenliğini korumak, bölgedeki roket atışlarıyla vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak açısından bir operasyon başlattık. Buraya gelen terör unsurlarını püskürttük. ABD ile mutabık kaldığımız bir konu var, PYD unsurlarının asla Fırat’ın batısına yayılmamaları ve burada herhangi bir faaliyet içerisine girmemeleridir.

FIRAT'IN BATISINDA VARLIK GÖSTEREMEYECEKLER

Bu konuyu da değerlendirdik ve burada ABD’nin bu konudaki kararlılığını bir kez daha gördük ve hiçbir şekilde PYD-YPG unsurları Fırat’ın batısında varlık gösteremeyecekler. Biz biliyoruz ki bunlar PKK ile iç içeler. Ne kadar DAEŞ için yardımcı oluyor gibi gözüküyorsa da ABD bilmelidir ki bir terör örgütüyle başka bir terör örgütünü alt edebilirsiniz ama ondan sonra elinize kalan terör örgütünü nasıl alt edebileceğiniz bir sorundur.

YPG ve PYD’ye bakış açısını yeniden gözden geçirme konusunu ifade etmek isterim."