John Kerry'den Gülen ve NATO açıklaması
Ajanslar

Reuters'ın dünya basınına son dakika haberi olarak duyurduğu bilgiye göre, ABD Dışişleri Bakan John Kerry, Amerikan Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin Gülen ile temasta bulunmasının uygunsuz olacağını açıkladı.

"BİZE İDDİA DEĞİL, KANIT GÖNDERİN"

Türkiye’nin Gülen’in iadesine ilişkin gönderdiği dokümanları henüz görmediğini, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile 36 saat içerisinde 4 kez görüşme yaptığını hatırlatan Kerry, muhatabına, "Bize iddia göndermeyin, kanıt gönderin, karar verebilmemiz için delile ihtiyacımız var" dediğini anlattı.

ABD’nin hukuk sistemi ve standartlarına göre bir suçlunun iadesinin kanıt gerektirdiğinin altını çizen Kerry, şunları söyledi:

"Türkiye’deki dostlarımıza, müttefiklerimize mütemadiyen söyledik. Delile ihtiyacımız var. Bizim hukuk sistemimizde, standartlarımızda, bir suçlunun iadesinde bir dizi sıkı şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Bunları herkes biliyor."

"TÜRKİYE'NİN NATO ÜYELİĞİ TEHLİKEDE"

Kerry, Türkiye'nin NATO üyeliğinin tehlikede olabileceğini söyleyerek, AK Parti'yi "demokratik ilkelere" uygun davranmaya çağırdı.

Kerry'nin darbecilere ses çıkarmayıp hükümeti hedef alması şaşırttı.