Judoda Avrupa Şampiyonası'na Teddy Bear damgası

Judoda Avrupa Şampiyonası'na Teddy Bear damgası

Fransa'nın Montpellier kentinde düzenlenen şampiyonada madalya beklenen isimlerden Gülşah Kocatürk, ilk maçında sakatlanınca Türkiye, geçen yıl iki madalya aldığı şampiyonayı bu sene derece elde edemeden kapattı.

Judoda Avrupa Şampiyonası'na Teddy Bear damgası

Şampiyonada bugün erkeklerde 90, 100 ve +100 kilo ile kadınlarda 78 ve +78 kilo karşılaşmaları yapıldı. Türkiye takımından Gülşah Kocatürk ile Kübra Kara mindere çıktı. Büyüklerde yeni yarışmaya başlayan Gençler Avrupa ikincisi Kübra, ilk maçında Belaruslu Maryna Slutskaya'ya kaybetti.

Kübra ile aynı sıklette, +78 kiloda yarışan Gülşah Kocatürk ise ilk maçında Fransizka Konitz ile eşleşti. Alman rakibi önünde maçın hemen başındaki bir pozisyonda ters düşen Gülşah, sakatlanarak müsabakaya devam edemedi.

TEDDY BEAR RAKİP TANIMIYOR

Tüm zamanların en iyi judocuları arasında gösterilen ve judonun süperstarı olarak adlandırılan Fransız Teddy Riner de bugün minderdeydi ve yine adeta rakip tanımadan altın madalyaya uzandı.

Henüz 25 yaşında olmasına rağmen kariyerine altı dünya, üç Avrupa ve bir olimpiyat şampiyonluğu sığdıran yıldız judocu, bugün de dördüncü Avrupa şampiyonluğunu elde etti.

"Teddy Bear" lakaplı 2.04 boyundaki dev judocu, finalde Gürcü Adam Okruaşvili'yi ipponladı (tuşladı) ve Fransa'ya bu şampiyonadaki altıncı altın madalyayı getirdi.

Fransa, 14 sıkletin altısında altın madalya alarak, 13 madalya ile ülkeler sıralamasında birinci oldu. İki altın iki gümüş madalya alan Gürcistan'ı, 2 altın bir gümüş ve bir bronz madalyayla Hollanda izledi.