Justın Trudeau kendisini ti'ye alan gazeteciyi rezil etti
ensonhaber.com

Yakışıklılığıyla adından sıkça söz ettiren Kanada Başbakanı Justın Trudeau, bu kez bir fizik enstitüsünde bilgi birikimiyle dinleyicileri şaşırttı.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, hükümet olarak 50 milyon dolarlık bir bütçe ayırdıkları ''Teorik Fizik'' çalışmaları yürütülen Çevre Enstitüsü'ne bir ziyarette bulundu.

GAZETECİYE UNUTULMAZ KAPAK

Konuşmasının ardından soruları almaya başlayan Trudeau'ya bir gazateci ''size aslında kuantum bilsiyarlar hakkında bir soru soracaktım ama...'' ile başlayan bir soru yöneltti ve başbakanın konuyla alakalı olmadığını düşündüğü için ''Kanada'nın teröre karşı tutumu ne olacak?'' tarzında geçiştirme bir soru sordu. İşte Trudeau'nun gazeteciye unutulmaz ''kapağı'' da bu alaycı sorunun ardından geldi.

Justın Trudeau kendisini ti'ye alan gazeteciyi rezil etti VİDEO

TRUDEAU NE ANLATIYOR?

Özet geçecek olursak Trudeau, sıradan bilgisayarlar ile kuantum bilgisayarları arasındaki en büyük farkın, kuantum bilgisayarlarının normallere göre kodlama işleminde sadece 1 ve 0 şeklinde yani binary düzende değil, çok daha kompleks bir sistemde kodlama imkanı sunduğunu, bu sayede çok daha fazla bilgiyi çok daha küçük bilgisyarlara kodlayabildiklerinden bahsetmekte.