Kaddafi'den Barbaros Hayrettin'e korsan benzetmesi

Kaddafi'den Barbaros Hayrettin'e korsan benzetmesi

Libya lideri Kaddafi, ülkesindeki olayların arkasında 'El Kaide'nin olduğunu ve kazanırlarsa korsan Barbaros Hayrettin dönemine geri dönüleceğini' savundu. Dünyadan terörle savaşa karşı yardım istedi

BİZ SİZE ÇOK YARDIM ETMİŞTİK

Libya lideri Muammer Kaddafi'nin 42 yıllık iktidarını devirmek için başlatılan isyan hızla yayılırken, Kaddafi, terörizme karşı mücadele ettiğini belirterek, yurtdışından destek istedi. Kaddafi, Fransız Journal du Dimanche Gazetesi'ne verdiği demeçte, 'Biz size çok yardım etmiştik. Libya'da terörizme karşı mücadele ederken, karşılık olarak neden kimse yardım etmiyor?'' dedi.

KORSAN BARBAROS HAYRETTİN

Libya'daki isyanın başarılı olması durumunda, din uğruna savaşın Akdeniz'i içine çekeceğini ifade eden Kaddafi, kendisine bu savaşta yardım edilmezse 'dünya krizi' çıkacağı kehanetinde bulundu. Libya lideri, 'Akdeniz'de İslami bir cihatla karşı karşıya kalacağız. Bin Ladin'in adamları gelip karada ve denizde fidye isteyecekler. Barbaros'un, korsanların, Osmanlıların gemilere fidye ödettiği zamanlara geri döneceğiz. Gerçekten bir dünya krizi çıkacak ve bu herkes için felaket olacak' ifadelerini kullandı.

Kaddafi, 'Libya'da büyük çıkarları' var dediği Fransa'yı da BM Güvenlik Konseyi'nin Libya hakkındaki kararlarını bloke etmesi, Libya'daki olayların perde arkasını araştırmak üzere oluşturulacak BM Komisyonu'nun başına geçmesi ve Bingazi'ye yabancı müdahalesini durdurması çağrısında bulundu.

Halkına karşı 'hiçbir zaman tetik çekmediğini' iddia eden Kaddafi, 'Cezayir rejimi İslami aşırı güçlere karşı yıllardır güç kullanmadan mı mücadele veriyor sanıyorsunuz? İsraillilerin Gazze ve sivil kurbanları, orada bulunan silahlı gruplar yüzünden mi bombaladıklarını sanıyorsunuz? Ya Afganistan veya Irak'ta, ABD Ordusu'nun sivilleri öldürdüğünü bilmiyor musunuz? NATO Afganistan'da sivillerin üzerine hiç mi ateş açmadı? şeklinde konuştu.

MAL VARLIĞIMA EL KONULMASI KORSANLIK

Libya lideri, malvarlığına el konulmasını da 'korsanlık' olarak değerlendirdi ve 'Benim bir dinarım olduğunu kanıtlayacak herkese hodri meydan diyorum. Bir çadırdan başka bir şeyim yok' dedi. Kaddafi, 'düşmanlarının kendisini iktidardan indirmesi durumunda, kıyılara Libyalı mülteci akını olacağı'' yönünde Avrupa'yı uyardı.