Kadıköy-Kartal metro hattında konut fiyatları artıyor

İstanbul Avrupa yakasında, gayrimenkul fiyatları her dönem Anadolu Yakası'nı geride bırakıyordu. Ancak 2012'de Kartal- Kadıköy metro inşaatı ile birlikte bu ezber bozuldu.

Kadıköy-Kartal metro hattında konut fiyatları artıyor

Kartal- Kadıköy metro hattının hizmete girmesiyle bölgede konut fiyatları arttı. Bu süreçte Kartal'da konut fiyatları yüzde 100'ün üzerinde yükseliş gösterdi. Küçükyalı, Bostancı, Maltepe ve Acıbadem'de de hızlı artışlar göze çarptı.

FİYAT ARTIŞI DEVAM EDECEK

Metronun açılmasından itibaren hat üzerinde yer alan Kartal, Maltepe, Küçükyalı, Bostancı, Kozyatağı, Acıbadem ve Kadıköy semtleri geçmişte hiç olmadığı kadar değer kazanarak yatırımcının ilgi odağı oldu. Hattın önümüzdeki dönemde yeni ulaşım projeleriyle entegre edilmesiyle fiyat artışının devam edileceği öngörülüyor.

Metronun devreye girmesiyle birlikte en çok yükseliş Kartal, Küçükyalı, Bostancı, Maltepe ve Acıbadem'de ortaya çıkıyor. Eva Gayrimenkul Değerleme Markalı Konut Projeleri Sektör Raporu'na göre, Kartal'da konut metrekare fiyatları açıklandı.

Kadıköy-Kartal metro hattında konut fiyatları artıyor

FİYATI DEĞİŞMEYEN TEK SEMT GÖZTEPE

Rapora göre Kartal'da konut metrekare fiyatları 2011 yılında, bin 600 ile 5 bin lira arasındayken 2016'da 3 bin 600 ile 13 bin lira arasına yükseldi. Yani konut fiyatlarında yüzde 100'ün üzerinde bir artış oldu. Fiyatlar aynı dönemde Küçükyalı-Bostancı'da 2 bin 600-3 bin lira iken 4 bin-7 bin lira arasına, Maltepe'de bin 700-6 bin liradan 2 bin 800-9 bin 500 liraya, Acıbadem'de 3 bin 800-6 bin 500 liradan 4 bin liraya yükseldi.

Metro güzergahında yer alan ancak fiyatı değişmeyen tek semt Göztepe oldu. Bölgedeki fiyatlar metronun hizmete girmesinden daha önce de yüksek olduğu için fazla artış gözlenmiyor.