Kadıköy'de otomobil metrobüs kazası: 5 ölü
DHA

POLİSTEN KAÇIP METROBÜS YOLUNA GİRDİ

Kaza, saat 02.00 sıralarında Kadıköy Fikirtepe metrobüs durağı içerisinde meydana geldi. Görgü tanıklarının ifadesine göre, 34 FY 5501 plakalı araç, Kadıköy'de polis kontrolünden kaçmak istedi. İçerisinde 3 kadın ve 3 erkek bulunan araç, daha sonra metrobüs yolunun içerisine girerek hızla Boğaziçi Köprüsü istikametine ilerlemeye başladı.

Kadıköy'de otomobil metrobüs kazası: 5 ölü

Kadıköy'de otomobil metrobüs kazası: 5 ölü VİDEO

10 METRE SONRA DURABİLDİLER

Bu sırada Topkapı-Söğütlüçeşme seferini yapan Erdoğan Kalender yönetimindeki metrobüs, gelen aracı fark ederek yolun ortasında bulunan çelik bariyerlere girdi. Hızla gelen otomobil ile metrobüs kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle bir müddet sürüklenen iki araç, yaklaşık 10 metre sonra durabildi.

Kadıköy'de otomobil metrobüs kazası: 5 ölü

Otomobil içerisinde bulunan 6 kişiden Talha Uzun ve Hüseyin Yıldırım olay yerinde hayatını kaybederken kazad ölen 3 kişinin kimlikleri ise henüz belirlenemedi. Kazada, araçta bulunun 1 kadın, metrobüs şoförü ve metrobüsteki 3 yolcu yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri araç içerisinde sıkışan yaralıları çıkarmak için uzun süre çalıştı.

Kadıköy'de otomobil metrobüs kazası: 5 ölü

YAKALANMAMAK İÇİN METROBÜS YOLUNA GİRDİLER

Kazaya neden olan aracın, Kadıköy'de bir barda eğlendikten sonra, polis çevirmesine yakalanmamak için metrobüs yoluna girdikleri iddia edildi. Polis ekiplerinin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)