Kadir Topbaş: Dünya İstanbul'u izliyor

Kadir Topbaş: Dünya İstanbul'u izliyor

Büyükçekmece'de partisinin irtibat bürosunun açılışında vatandaşlara hitap eden Kadir Topbaş, İzmir'de çöplerin vahşi depolandığını söyledi.

'DÜNYA İSTANBUL'U İZLİYOR'

Topbaş, konuyla ilgili olarak "Şu anda biz İstanbul'da toplanan çöplerden günde 200 bin insanın elektrik ihtiyacını karşılayacak elektrik elde ediyoruz çöp gazından. Organik gübre elde ediyoruz ve dönüştürüyoruz. Ama hala İzmir'de vahşi depolama devam ediyor. Çevreci geçinirler. Vahşi depolama dedikleri alanlardaki çöp sızıntısının çevreyi nasıl kirlettiğini görmemezlikten gelirler. Çevreciler niçin İzmir'deki bu vahşi depolamaya karşı çıkmıyorlar? Niye görmüyorlar? Biz bir modeliz. Gelsin buradan öğrensinler. Dünya İstanbul'u izliyor. Birileri görmese de, kabul etmese de." ifadelerini kullandı.

Kadir Topbaş'ın konuşmasından satır başları;

'BEN VERDİM OLDU DİYEMEZSİNİZ'

"2B yasası çıktı. Çıkmışlar şunu söylüyorlar, 'Biz gelirsek 2B arazilerini bedelsiz vereceğiz.' Belediye başkanlığı krallık değil. Yasalarla yürütüyorsunuz. Öyle ben verdim oldu diyemezsiniz. Kanun var, milletin hakları var. O dengeyi kurmak zorundayız. Ama umutlarla oynayarak, beklentileri siyaset malzemesi yaparak vaatlerle götürdüler hep. Ama biz ne aldatan ne aldatılan olacağız dedik.

BÜYÜKÇEKMECE'YE METRO MÜJDESİ

Büyükçekmece'ye metro getirelim dedik. Bunun kararını aldık. Beylikdüzü'ne gelecek metroyu Büyükçekmece merkezine kadar getiriyoruz. Planlar onaylanmak için Bakanlar Kurulu'na gönderilecek. Türkiye'de ilk defa metro gar istasyonu olacak. İçinde aktivite alanları olan aynı zamanda metro görevi yapan istasyonu bir binayı Büyükçekmece merkezine koyacağız. Yakında animasyonları yayınlayacağız."