Kağıthane'de markalı projeler çoğalıyor

kağıthane

Kağıthane İstanbul'un en kalabalık ilçelerinden birisi olarak göze çarpıyor. Türkiye'deki birçok ilden daha fazla nüfusa sahip olan ilçede buna bağlı olarak da konut ihtiyacı artıyor. Ayazağa, Levent, Maslak gibi iş dünyasının önemli noktalarına yakınlığının yanı sıra yakın dönemde açılması planlanan 3. Köprü ve Büyük İstanbul Tüneli projelerine de komşu olması nedeniyle Kağıthane'de yükselen yeni konut projeleri her geçen gün artıyor.

KİRALAR ORTALAMA BİN 300 LİRA SEVİYESİNDE

Remax Kağıthane ofisinin verdiği bilgilere göre; konumu ve projeye bağlı olarak 1000 lira ile 4500 lira arasında değişen kiralık daire fiyatları ortalama 1300 -1500 lira seviyesinde seyrediyor. Bölgeden ev kiralamak isteyen kesim genellikle eski binaları veya siteleri tercih ediyor. Kağıthane'de satılık konutlar ise eski binalarda 120 bin liradan başlıyor ve projeye göre 3.5 milyon liraya kadar çıkabiliyor.

YATIRIMCILAR YENİ PROJELERE YÖNELİYOR

Yatırımlarını Kağıthane'ye yapmak isteyenler genellikle markalı konut projelerine yöneliyor. Bölgede kira getirişi her yıl yüzde 10 -12 arasında artarkeni amortisman süresi ise 18 - 20 yıl arasında hesaplanıyor.