Kahramanmaraş'ta hazine arazisi almak için son 9 gün

asdadasd

Kullanıcılar, ihalesiz ve sadece bedelin yarısını ödeyerek bu topraklara sahip olabilecekler. Satın alma talebinde bulunmayanlar ise süre sonunda doğrudan sahip olma hakkını kaybedecek.

BAŞVURULAR 2012 YILINDAN BERİ DEVAM EDİYOR

6292 sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun çerçevesinde rayiç bedelinin yarısını ödeyerek arazilerin satın alınmasını öngören uygulama 9 gün sonra bitiyor. 2012 yılında başlayan uygulama çerçevesinde Elbistan Mal Müdürlüğü Milli Emlak Servisi de bu kapsamdaki başvurulan kabul ediyor. Başvuru için son tarih ise 27 Nisan 2015 olarak açıklandı.

EN AZ ÜÇ YIL KULLANILMIŞ OLMASI ŞART

Türkiye genelinde hazineye ait arazi vasıflı yaklaşık 900 bin adet taşınmazdan bine yakınının da Elbistan'da olduğu öğrenilirken söz konusu düzenlemelerle, hazineye ait tarım arazileri ve bu araziler üzerindeki tarımsal amaçlı yapılar ile sürekli ikamet edilen konutların hissedarlarına, kiracılarına ve kullanıcılarına doğrudan satılacak. Satış için 31 Aralık 2011 tarihinden önce en az 3 yıl kullanma ve halen de bu kullanmaya devam etme şartı aranacak.

Satış bedeli, rayiç bedelin yüzde 50'si olarak belirlendi. Arazileri almak isteyenler, ihalesiz ve sadece bedelin yarısını ödeyerek bu topraklara sahip olabilecek. Peşin ödemelerde satış bedeline, ayrıca yüzde 10 oranında indirim uygulanacak. Ayrıca son 5 yıl içinde tahsil edilen ecri misil ve kira bedeli kadar indirim yapılacak.

BAŞVURMAYANLAR ARAZİDE HAK İDDİA EDEMEYECEK

Satın alma talebinde bulunmayanlar ise süre sonunda doğrudan satın alma hakkını kaybedecek. Hak sahipleri, söz konusu kanunla getirilen kolaylıklardan yararlanamayacakları gibi taşınmazlardan tahliye edilecekler. Kullandıkları taşınmazlar da Devlet ihale Kanunu çerçevesinde açık teklif usulü ile satışa çıkarılacak.

Sonuç olarak köylünün yıllarca işlediği ve geçimini sağladığı, Hazineye ait olan tarım arazileri artık köylünün olacak. Bu kanundan yararlanmak isteyenler başvuru dilekçelerine Milli Emlak Genel Müdürlüğünün internet sitesinden, defterdarlıklardan ve/veya mal müdürlüklerinden ulaşabilecek.