Kameramanın çelme taktığı Suriyeli baba antrenör oldu

e

Suriye'deki savaştan kaçarak Türkiye'ye yerleşen ve oradan da Almanya'ya gitmek isterken Macaristan'da bir kadın gazeteci tarafından oğlu ile polisten kaçmaya çalıştığı sırada çelme atılarak yere düşürülen göçmen babanın başına talih kuşu kondu.

TEKNİK DİREKTÖR OLARAK İŞ VERİLDİ

Macaristan'da kadın gazeteci Petra Lazlo'nun çelme attığı baba Osama Abdul Mohsen'in görüntülerini izleyen Madrid'deki Ulusal Teknik Direktörler Eğitimi Birliği (CENAFE) Almanya'daki kamplarda bulunan Mohsen ile temasa geçerek kendisine merkezlerinde teknik direktör olarak iş verdiklerini açıkladı.

Kameramanın çelme taktığı Suriyeli baba antrenör oldu

AİLESİNİ YANINA ALDIRACAKLAR

Çalımı yiyen Osama Abdul Mohsen'in savaş öncesi Suriye'de 1. ligde bir takım çalıştırdığını öğrendiklerini vurgulayan CENAFE bu kişiye işin dışında bir ev vereceklerini ve halen Türkiye'de kamplarda bulunan ailesini de yanına getirmesi için girişimler başlattıklarını duyurdu.

Kadın kameraman mülteciye çelme taktı VİDEO

İLK DEFA SEVİNDİRİCİ HABER ALDI

Bu karardan büyük sevinç yaşayan Suriyeli göçmen baba uzun yıllardır ilk defa ailesi için sevindirici bir haber aldığını söyledi. Osama Abdul Mohsen akşam saatlerinde Almanya'dan Madrid'e gelerek yeni evine yerleşecek ve buradan da teknik direktör olarak görevine başlayacak. Mohsen'in Türkiye'deki ailesinin ise önümüzdeki hafta Madrid'de olması bekleniyor.

Kameramanın çelme taktığı Suriyeli baba antrenör oldu

NELER YAŞANMIŞTI

Macaristan'ın Sırbistan sınırındaki Roszke köyünde bekletilen 100 kadar göçmen Sırbistan tarafına geçmek için koşmaya başlarken Macar polisinin engellemelerini görüntüleyen Petra Lazlo adlı kadın kameraman kucağında oğlunu taşıyan bir babayı, çelme atarak yere düşürmüş bu görüntüler dünyada büyük yankı yapmıştı.