Kamil Koç namaz kılmak isteyen yolcusunu bırakıp gitti

Kamil Koç namaz kılmak isteyen yolcusunu bırakıp gitti

Kamil Koç firması'nın, namaz kılmak için durma talebinde bulunan yolcusu Muhammed Anlı 'yı dinlenme tesislerinde bırakıp yoluna devam ettiği iddia edildi. Haberde namaz için durmamanın şirketin prensibi olduğu belirtiliyordu.

KAMİL KOÇ TWİTTER'DAN AÇIKLAMA YAPTI

Yapılan iddianın üzerine Kamil Koç'un Twitter hesabından  "Yeni Akit gazetesinde çıkan, neye ve kime hizmet ettiği belli olmayan haber, şirketimizi ziyadesiyle üzmüştür. Söz konusu haber gerçeği yansıtmamakta olup, firmamız her zaman olduğu gibi bugün de saygı ve özenle yolcularına hizmet vermektedir. Konuyla ilgili süreçte firmamıza destek veren tüm Yol Arkadaşlarımıza teşekkür ederiz." denildi.

YOLCU KENDİ İSTEĞİYLE OTOBÜSTEN İNDİ

Twitter'dan yaptıkları açıklamanın ardından bugün bir basın açıklaması yapan Kamil Koç firması, "Haber’de ismi geçen yolcumuz namaz vaktinin geçtiğini belirterek seyahat etmekte olduğu otobüsün normal mola yeri öncesinde durdurulması ve mola verilmesini araç personelinden talep etmiştir. Haber’de adı geçen yolcumuzun talebi yerine getirilememiş, bunun üzerine yolcumuz tamamen kendi isteği ile otobüsten inmiştir." dedi.

İşte Kamil Koç'un açıklaması

NAMAZ YASAĞIMIZ YOK

Haber’e konu olay yukarıda anlatılan şekilde ve saikler ile gerçekleşmiştir, Kamil Koç Otobüsleri A.Ş.’nin itibarını azaltma gayesi ile hazırlanan haberde iddia edilenin aksine, şirketimizin namaz yasağı gibi akla ve vicdana uymayacak hiçbir uygulaması bulunmamaktadır.

MOLA YERLERİMİZDE MESCİT VAR

Kamil Koç Otobüsleri A.Ş.’nin kendisi tarafından işletilen Aktarma Merkezleri de dahil olmak üzere hizmet aldığı tüm mola yerlerinde mescit bulunmaktadır. Gerek seyahatleri sırasında namaz kılmak isteyen yolcularımız gerekse çalışanlarımız ibadetlerini bu noktalarda rahatlıkla yerine getirmektedirler.

İŞTE O İDDİA

İstanbul'dan İzmir'e gitmek için Kamil Koç'tan 24 Ağustos Cuma günü saat 00.30'a bilet aldığını belirten 10 yıllık tarih öğretmeni Muhammed Anlı, başından geçenleri Yeni Akit gazetesine şöyle özetledi:

“Otobüsüme binmek için 00.30'da İstanbul Esenler Otogarı'na gittim. Ama o arada asker sevkiyatı olduğunu söyleyen firma yetkilileri bizi yarım saat bekletti. ‘Bu gayet doğal bir sorundur' diyerek diğer yolcularla birlikte hoşgörü ile karşıladık ve yarım saat sonra otobüsümüz Esenler'den hareket etti.

1,5 SAAT YOLCU BEKLEDİK

Daha sonra Ataşehir'deki Kamil Koç 'un ofisinde yolcu almak için durduk ve bizi saat 03.00'a kadar beklettiler. Niye beklediğimizi sorduğumuzda, Ataşehir'deki Kamil Koç'un sorumlusu çok olumsuz bir tavırla ‘Yolcu bekliyoruz, yetişemedi' dedi. Daha sonra ise diğer yolcular 1,5 saat beklediklerini ifade ederek saat 03.00'e kadar otobüsün diğer yolcularını bekletme hakları bulunmadığını söyleyerek yetkililere tepki gösterdi. Sorumlu kişi başkası için beklemeyeceklerini ifade ederek bu yolcunun bekleneceğini söyledi. Yolcu geldikten sonra yola devam ettik.”

NAMAZ KILMAK İÇİN İNEN YOLCUSUNU YOLDA BIRAKTI

Asıl sorunu sabah saat 05.30'da yaşadığını belirten Muhammet Anlı , “Ben muavine mümkünse namaz kılacağımı ifade ettim. Muavin bana tesislerde duracağımızı belirtti. Ben bunun verdiği rahatlıkla otobüsün durmasını bekledim. Ama saat 06.00'a yaklaştı ve otobüs durmadı. Yine çağırdım ve sordum, yine bana yarım saat sonra duracaklarını söyleyince namaz kılmamın gerektiğini vurguladım. Ters bir cevap olarak ise muavin bana sadece tuvalet için durabileceklerini, namaz için ise duramayacaklarını ifade etti. Bunu bu şekilde aktarınca benim moralim bozuldu. ‘Namaz için duracaksanız durun, durmayacaksanız benim inmem gerekiyor' dedim. Çabalarım sonuçsuz kalınca otobüsü Bursa'nın Karacabey ilçesinde Onur Petrol isimli dinlenme tesislerinde durdurarak, otobüs şoförü ve muavinine ‘İster bekleyin ister beklemeyin, ben namazımı kılacağım' dedim. Ben indikten sonra otobüs durmayarak yoluna devam etti” dedi.

KAMİL KOÇ: NAMAZ İÇİN DURMAMAK ŞİRKETİMİZİN PRENSİBİ

Namazını kıldıktan sonra şikayet ve mantıklı bir açıklama için Kamil Koç'u aradığını belirten Anlı, “Telefonda karşıma çıkan yetkililerden Murat Bey ile görüştüm. Murat Bey bana otobüs firmalarının tuvalet için durduğunu, fakat namaz için duramayacaklarını, bunun şirketlerinin prensibi olduğunu söyledi. Daha sonra burasının Anadolu toprağı olduğunu belirterek ister Müslüman, ister Hristiyan olsun, ister Musevi olsun insanların dini inancına karşı saygısızlık yapılamayacağını vurguladım. Kaldı ki Müslüman bir ülkede yaşıyoruz. Benim yoğun ısrarlarıma rağmen karşımdaki Kamil Koç'u temsil eden Murat isimli yetkili tekrar tekrar ‘Biz bunun (namaz) için durmuyoruz' dedi. Konu ile ilgili olarak Kamil Koç firmasından Sibel isminde bir hanımefendi beni aradı. Beni orada bıraktıkları için defalarca özür diledi. Ben ise Sibel hanıma orada bekletilmemin veya bırakılmamın hiçbir sorun oluşturmayacağından bahsederek namaz konusunda şikayetçi olduğumu söyledim. Aynı ifadeleri kullanarak o da bana ‘Namaz konusunda ancak öneri yapabilirsiniz. Bizim namaz konusunda prensibimiz var. Bu prensibi çiğneyemeyiz' dedi” açıklamasında bulundu.