Kanada'da Müslüman kadın peçesiyle yemin etti
AA

Zunera İshaq

Peçeli olduğu için 2011 yılındaki vatandaşlık yemini töreninde yemin ettirilmeyen Zunera İshaq, yaşadıklarını hukuk alanına taşımış ve dava açmıştı.

Kanada Ulusal Savunma Bakanı Jason Kenney'nin, 2011 yılında Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanlığı yaptığı sırada başlattığı bir uygulama ile Müslüman kadınların vatandaşlık yemin töreni sırasında peçe takmalarına getirdiği yasak, Zunera İshaq’ın başlattığı hukuk mücadelesi sonucu, geçen ay Kanada Federal Temyiz Mahkemesi tarafından kaldırılmıştı. Mahkeme verdiği kararla dini gerekçelerle peçe takan Müslüman kadınların bu şekilde hem vatandaşlık yemin törenlerine katılabileceklerine hem de seçimlerde oy kullanabileceklerine hükmetmişti.

Kanada’nın Mississauga kentindeki Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanlığı ofisinde düzenlenen yemin törenine peçesi ile katılan Zunera İshaq, burada yemin ederek Kanada vatandaşı oldu.

Kanada'da Müslüman kadın peçesiyle yemin etti

"İNSANLARIN BAKIŞLARI RAHATSIZ EDİCİ"

Törenden sonra yetkililere teşekkür eden İshaq, çıkışta gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin duygularını sorması üzerine Zunera İshaq, "Kendimi pek güvende hissetmiyorum. İnsanların bakışları rahatsız edici. Alışveriş yaparken bazıları 'ülkenize dönün' derken, bazıları da 'ninjalar saldırıya geldi' diyerek alay ediyor. Ama bugün burada verdiğim mücadelenin sonucunu görmekten mutluyum" diye konuştu.

Kanada'da Müslüman kadın peçesiyle yemin etti

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)