Kanada'da siyasi kriz
AA

Kanada Adalet Bakanı iken ülkenin uluslararası alanda da faaliyet gösteren dev taahhüt firmalarından SNC-Lavalin hakkında açılan rüşvet soruşturmasına müdahale ettiği eleştirileri üzerine, Başbakan Trudeau tarafından görevi değiştirilen Jody Wilson-Raybould, tansiyonun artması üzerine, getirildiği Gazilerle İlişkiler Bakanlığı'ndan istifa etti.

Wilson-Raybould, yaptığı açıklamada, kanunlara aykırı hiçbir eylemi olmadığını kaydetti.

İstifa üzerine açıklama yapan Başbakan Trudeau, "Kendisi ile böyle konuşmamıştık. İstifası sürpriz oldu ve beni hayal kırıklığına uğrattı." dedi. Trudeau, eski Bakan Wilson-Raybould'un söylenenlerin aksine, kanun sınırları içerisinde hareket ettiğini ancak şirket hakkında devam eden dava nedeniyle daha fazla yorum yapmayacağını ifade etti.

MUHALEFET AŞIRI TEPKİLİ

Bu arada, ana muhalefetteki Muhafazakar Partinin Lideri Andrew Scheer, Jody Wilson-Raybould'un istifasının, "kargaşa içerisindeki bir hükümetin işareti" olduğunu söyledi. Başbakan Trudeau'yu, son seçimler öncesi verdiği sözlerden dönmek ve Kanada halkına ihanetle suçlayan Scheer, "Başbakan, Jody Wilson-Raybould'u rahatça konuşabilmesi için serbest bırakmalıdır." diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)