Kanlı eylem için İzmir'e gelen terörist yakalandı
İHA

PKK terör örgütünün ilk silahlı eylemini gerçekleştirdiği tarihin yıl dönümü olarak bilinen 15 Ağustos günü, İzmir’de sansasyonel kanlı eylemler hazırlığı içinde bulunan PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması YDG-H’a yönelik 13 Ağustos günü başlayan ve bugüne kadar yapılan 5 ayrı operasyonda toplam 22 şüpheli yakalandı.

İZMİR'DE KANLI EYLEM GERÇEKLEŞTİRECEKTİ

Yakalananlar arasında terör örgütünün gençlik yapılanması YDG-H adına sözde Ege Bölge sorumlusu olarak İzmir’e gönderildiği ’Heval’ kod adlı Tuna A. isimli örgüt üyesi de bulunuyor. Tuna A.’nın örgüt yanlısı ’yurtsever aileler’ diye tabir edilen ailelerin yanlarında kaldığı, sürekli yer değiştirdiği tespit edildi.

Kanlı eylem için İzmir'e gelen terörist yakalandı

15 Ağustos gecesi, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Özel Harekat polislerinin düzenlediği operasyonla, YDG-H’nin sözde Ege Bölge sorumlusu, Bornova ilçesinde gizlendiği evde yakalandı.

Kısa süre önce İzmir’e gelen bölücü terör örgütü üyesi Taha A.’nın İzmir’de sansasyonel bir saldırı için hazırlık yaptığı ileri sürüldü. Gözaltında bulunan 22 kişinin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

Kanlı eylem için İzmir'e gelen terörist yakalandı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)