İstanbul 15°C
Ankara 12°C
İzmir 14°C

Hem dünyada hem de Türkiye'de görülme sıklığı her geçen gün artan kanserden korunmanın 5 yolu olduğunu belirten Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Aziz Yazar, o önlemleri şöyle sıraladı:
"Birçok kanser türünün gelişmesinde sigaranın rolü olduğu bilimsel araştırmalarla da tespit edildi. Bu nedenle kesinlikle içilmemeli, sigara içilen ortamdan uzak durulmalı. İçen kişiler de bırakmanın yollarını aramalı, bu konuda kararlı olmalı.
Sebze-meyve ağırlıklı, tercihen beyaz etten ilk planda balık, ardından tavuk olan bir seçimle protein alınmasını öneriyoruz. Kırmızı et tamamen yasak demiyoruz ama haftada iki porsiyonu geçmemek gerektiğini söylüyoruz. Etler mümkün olduğunca fırında ızgara, haşlama, buğulama olarak pişirilmeli. Kızartma tercihi az olmalı.
Şişmanlığın kadınlarda rahim, yumurtalık, meme kanseri ve kalınbağırsak kanserini artırıcı rolü olduğu bilimsel araştırmalarla kanıtlanmış durumda.
Düzenli spor yapmak iştahın kontrolünü, vücuttaki stresin azaltılmasını, toksik maddelerin uzaklaştırılmasını, genel olarak sağlığın korunmasını, zararlı alışkanlıklardan uzak durmayı, kilonun korunmasını sağlıyor. Bu nedenle sporu ceza olarak görmeyin, seveceğiniz bir spor mutlaka vardır. Hiçbir şey yapamıyorsanız haftada 3-4 gün, orta tempoda 45 dakikalık yürüyüşler yapmaya çalışın.
Stresin direkt kanser yaptığıyla ilgili bir veri bulunmuyor ancak stres bağışıklık sistemini bozuyor, bu da bazı kanser türlerinin ortaya çıkmasını kolaylaştırabilir. Aynı şekilde cep telefonlarıyla ilgili kanseri artırdığına yönelik net bir sonuç yoksa da, telefonla mümkün olduğunda uzun süre konuşulmaması önem taşıyor. Uzun vadeli bilimsel araştırma sonuçları çıkıncaya kadar, uzun süre telefonla konuşmak zorunda olanların kulaklık kullanmaları doğru bir yaklaşım olacaktır."
Yemen'de El Kaide militanları, geçen ay kaçırdıkları Suudi diplomatın görüntüsünü internette yayımladı.
Türkiye Can Bonomo ile üzülürken İsveç birinci oldu.
Çeşitli ülkelerden öğrencilerin katıldığı Uluslararası Türkçe Derneği Olimpiyatları'nda elemeler başladı.
Başbakan Yardımcısı Babacan'ın kayınçosu 28 bin dolar maaşla Tanıtım Ajansı'nda işe başladı..
Kayseri'de Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde meydana gelen patlamada 2 polis memuru şehit düştü.
'Oğlum Bak Git' videosunda belediye çalışanının saldırısına uğrayan çocuk konuştu.
Kayseri Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde patlama meydana geldi. 1 polis şehit oldu.
Askerlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı kabul edildi.
Bulut: 'Bütün hayatım boyunca ekonomi çalışmalarımda geldiğim bir nokta var; bunu şerefimle söylüyorum, Faiz haramdır'
Yorumlar
Tüm yorumlar »Gönder