Kapadokya Göreme'yi ayakta tutuyor
AA

Doğal kaya oluşumları, peribacalarıyla kaplı vadileri, kayadan oyma tarihi manastırları, sıcak hava balon turu ve çeşitli aktivitelere ev sahipliği yapan Nevşehir'in Göreme beldesi, her yıl nüfusunun yaklaşık bin katı turiste ev sahipliği yapıyor.

Kapadokya Göreme'yi ayakta tutuyor

NÜFUS 2 BİN 150

Türkiye'nin önemli turizm bölgesi Kapadokya'nın merkezi konumundaki 2 bin 150 nüfuslu belde, her yıl dünyanın dört bir yanından yüz binlerce turistin uğrak mekanı haline geldi. Geçen yıl Kapadokya'ya gelen 2 milyon 949 bin 542 turistin büyük çoğunluğu konaklamalı ve günü birlik turlarla beldeyi ziyaret etti.

Kapadokya Göreme'yi ayakta tutuyor

Nüfusunun bin katı turist ağırlayan belde VİDEO

EĞLENMEK İÇİN BİRDEN FAZLA SEÇENEK

Peribacalarıyla kaplı Kılıçlar, Zemi, Güllüdere ve Aşk Vadisi ile freskleri korunan çok sayıda kilise, manastır, şapel ve kaya oyma yapıların bulunduğu beldede, bölgedeki en önemli aktivitelerin başında gelen sıcak hava balon turu uçuşları yapılıyor, ATV araçları ve atlarla gezi turları düzenleniyor.

Kapadokya Göreme'yi ayakta tutuyor

Bölgeyi ziyaret eden turistler, 6 bin yatak kapasiteli Göreme beldesinin yanı sıra çevresindeki Nevşehir kent merkezi ile Ürgüp, Avanos, Uçhisar başta olmak üzere çeşitli yerleşim yerlerinde konaklıyor. Belde dışında konaklayan turistler, gezi ve diğer aktiviteler için beldeye uğramak durumunda kalıyor.

Kapadokya Göreme'yi ayakta tutuyor

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)