Kapalıçarşı'da ilk: Alışveriş merkezi yönetimi oluşturuldu
ensonhaber.com

kapalıcarsı

Dünyanın ve Türkiye’nin en eski alışveriş ve turistik mekanlarından olan Kapalıçarşı, alışveriş merkezi statüsüne alındı. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir öncülüğünde yönetim seçimi yapıldı ve burada artık bir alışveriş merkezi yönetimi oluşturuldu.

TARİHİNDE BİR İLK

Dünyanın en çok ziyaret edilen tarihi ve turistik mekanlarından biri olan Kapalıçarşı, tarihinde ilk kez yönetime kavuştu.

Kapalıçarşı esnafı çarşının yönetimini belirlemek için sandık başına gitti. Bin 232 kişinin oy kullandığı sandıkta AGG Altın Grup'tan Ahmet Kökler 928 oy alırken, kuyumcu Ali Nezih Yargılı'nın olduğu grup 301 oy aldı.

Kapalıçarşı'da ilk: Alışveriş merkezi yönetimi oluşturuldu

YÖNETİMDE 13 İSİM OLACAK

13 kişinin yer alacağı yönetimde 9 esnaf, Valilik, Büyükşehir Belediyesi (İBB), Fatih Belediyesi ve Vakıflar adına da 4 kişi yer alacak. Oluşturulan yönetim Kapalıçarşı'nın sorunlarının çözüme ulaştırılmasında önemli roller üstlenecek.

TARİHİ ESERLERİN RESTORASYONU

Seçim öncesinde Kapalıçarşı yönetimi konusunda bilgi veren Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, seçilen yönetim kurulunun Kapalıçarşı'nın esnaflarından oluşacağını ifade ederek, Fatih Belediyesi olarak, tarihi eserlerin restorasyonu konusunda çok tecrübeli olduklarını ve bu tecrübeleriyle çarşı yönetimine katkı sunacaklarını söylemişti.

KAPALIÇARŞI'YA ÖZEL YASA ÇIKARILDI

Demir, Kapalıçarşı'ya pek çok hizmetleri olduğunu dile getirerek, "40 bin metrekare çevresiyle 100 bin metrekare alan, 3 bin 150 dükkan var. Bunların hepsinin röleveleri, restorasyon çalışmaları oldu. Kapalıçarşı’ya özel yasa çıkarıldı, şimdi en büyük dönemeçteyiz. Bir Eyfel Kulesi'nin 11 kişilik yönetim kurulu var. İçerisinde ne bir dükkan var, ne çarşı var, ne hamam. Demirden yapılmış bir yer, 11 kişilik yönetim kurulu var. Kapalıçarşı'nın şu ana kadar 554 yıldır bir sahibi yok. Kullananı çok, dünyanın en çok ziyaretçisinin olduğu yer. Dünyanın en eski tarihi eseri ama sahibi yoktu" diye konuştu.